Internațional

Terra, afectată de cea mai puternică erupţie solară din ultimii şapte ani

Ziarul de Vrancea
24 ian 2012 667 vizualizări
Terra este afectată de cea mai puternică erupţie solară înregistrată în ultimii şapte ani, care, de duminică pînă astăzi, bombardează planeta cu particule magnetice, ce ar putea perturba comunicaţiile prin satelit, au anunţat autorităţile americane.

Erupţia, care s-a declanşat duminică, în apropiere de centrul Soarelui, proiectează particule de protoni în direcţia, a anunţat Administraţia naţională a oceanelor şi atmosferei (NOAA) din SUA.
Erupţia în sine nu este deloc spectaculoasă, însă proiectează în spaţiu un nor de plasmă cu cîmp magnetic intens, cu o viteză fenomenală de 6,4 milioane de km/oră, a spus Doug Biesecker, fizician la Centrul de previziuni meteorologice spaţiale al NOAA. Furtuna geomagnetică provocată de Soare este cea mai puternică înregistrată în ultimii şapte ani, dar se situează abia în categoria 3 din 5, potrivit experţilor. Este deci considerată "puternică", dar nu "severă".
Potrivit site-ului NOAA, un eveniment de categoria 3 poate provoca perturbări ale sistemelor informatice de la bordul sateliţilor, dar şi ale comunicaţiilor radio la nivelul polilor. Navigaţia aeriană, platformele petroliere şi exploratorii ar putea avea probleme de acest tip în aceste regiuni. "Nu ne aşteptăm la incidente majore din partea unui eveniment de acest tip", a mai spus Biesecker.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.