Internațional

COLOANA de stiri internationale:Poliţiştii din New York caută arme pe sub haine

Ziarul de Vrancea
18 ian 2012 563 vizualizări
Poliţia din New York intenţionează să folosească dispozitive care pot observa de la distanţă dacă o persoană are o armă de foc asupra sa, iniţiativa fiind condamnată de organizaţiile civice, care susţin că este încălcat dreptul la intimitate

Poliţia şi Departamentul american al Apărării lucrează la un proiect-pilot în acest sens. Pe maşinile poliţiei din New York ar urma să fie montate scannere care pot detecta de la distanţă armele ascunse. "Dispozitivul poate fi utilizat pentru verificarea persoanelor la anumite evenimente", a explicat comisarul poliţiei din New York Ray Kelly. Dispozitivul se numeşte "Terahertz Imaging Detection" şi funcţionează prin măsurarea căldurii emise de corpul uman de la o distanţă de pînă la 50 de metri, putînd depista orice obiect ce blochează căldura, precum o armă. Însă activiştii pentru drepturi civice susţin că utilizarea unei astfel de metode riscă să încalce dreptul la viaţă privată. "Este problematic. Implică viaţa privată, dreptul de a merge pe stradă fără a fi monitorizat de poliţie", consideră Uniunea pentru Libertăţi Civice (NYCLU).

Ce mai lipsea dintre ororile războiului din Afganistan

Doi militari britanici au fost arestaţi sub acuzaţia că ar fi abuzat sexual copii afgani cu vîrste de zece ani, informează ziarul The Sun, în ediţia online. Cei doi militari - un sergent şi un soldat – sînt acuzaţi că au încurajat o fetiţă şi un băieţel afgani să îi atingă peste haine. Scena a fost filmată şi distribuită colegilor prin Internet. Premierul David Cameron s-a declarat "profund şocat" de acest incident, după ce a fost informat de comandanţii militari. În cadrul anchetei, au fost confiscate mai multe calculatoare portabile ale militarilor britanici din Afganistan. Este prima dată cînd militari britanici detaşaţi în Irak sau Afganistan sînt acuzaţi de pedofilie. "Deocamdată nu a fost dovedit nimic. Ceea ce trebuie să stabilim este dacă într-adevăr a fost un comportament sexual inadecvat", a declarat o sursă din cadrul anchetei.

Israelul nu mai atacă Iranul

Ministrul israelian al Apărării Ehud Barak a afirmat ieri că o eventuală decizie de a ataca Iranul este "foarte îndepărtată", potrivit unei declaraţii acordate postului de radio militar, informează Agerpres. "Nu există o decizie din partea noastră, nu s-a stabilit nici o dată pentru a lua o astfel de decizie, toate acestea sînt foarte îndeparte", a declarat Ehud Barak în răspuns la o întrebare privind un eventual atac israelian ce ar putea viza instalaţiile nucleare iraniene. Ministrul Apărării a afirmat de asemenea că Iranul nu a decis încă să treacă la stadiul producerii de arme nucleare. "Iranienii nu au oprit controalele exercitate de Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică", a adăugat el.
Tot ieri, Rusia a avertizat că un atac împotriva Iranului ar putea provoca o catastrofă. Şeful diplomaţiei de la Moscova, Serghei Lavrov, a adăugat că sancţiunile impuse de Statele Unite şi Uniunea Europeană împotriva Teheranului urmăresc să provoace nemulţumiri publice prin "strangularea" economiei iraniene.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.