Internațional

În Franţa, străinii stau cu burta pe carte

Ziarul de Vrancea
6 ian 2012 2046 vizualizări
Peste 700.000 dintre persoanele cu studii superioare sînt străini n 15.000 dintre acestea sînt de origine română

Circa 710.000 dintre cele 6,24 milioane de persoane cu studii superioare din Franţa sînt imigranţi, conform unui studiu realizat de Secretariatul general pentru imigraţie. Studiul a fost prezentat în condiţiile în care Guvernul francez va emite săptămîna viitoare o circulară ce prevede facilitarea acordării de permise de muncă unora dintre străinii cu înalte calificări, după mai multe luni de proteste ale studenţilor străini.
"Ponderea celor cu înalte calificări este destul de mare în rîndul imigranţilor, comparativ cu restul populaţiei", se arată în studiul realizat de Samuel Menard şi Sylvain Papon, experţi ai Ministerului francez de Interne.
În total, 780.000 de persoane care nu sînt născute în Franţa au studii superioare, iar 70.000 dintre acestea au primit între timp cetăţenie franceză. Imigranţii provenind din Uniunea Europeană, SUA, Canada sau Japonia preferă să rămînă străini, pe cînd cei din Vietnam, Cambodgia, Laos şi Liban optează pentru cetăţenia franceză.
Ţările de origine cel mai bine reprezentate în materie de diplome sînt Algeria şi Marocul (66.000), precum şi Tunisia (26.000). Unele state mai slab reprezentate în materie de studii superioare sînt Italia, Spania, Portugalia sau Polonia.
În Franţa sînt circa 15.000 de imigranţi cu studii superioare provenind din România, una dintre ţările suprareprezentate la acest capitol, la fel ca şi Libanul şi Vietnamul. În Franţa, 41,3 la sută dintre doctoranzi sînt străini, conform studiului.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.