Internațional

Stephen Hawking ne sfătuieşte să ne păzim de extratereştri

Ziarul de Vrancea
6 ian 2012 2034 vizualizări
Dacă ei ar decide să ne viziteze, am putea avea soarta indienilor de după descoperirea Americii, susţine cunoscutul om de ştiinţă

Dacă am găsi fiinţe inteligente pe alte planete, am face fără îndoială cea mai mare descoperire ştiinţifică din istorie, însă trebuie să fim prudenţi dacă vrem să comunicăm cu aceste forme de viaţă, fiindcă am putea avea soarta cruntă a băştinaşilor din America după sosirea europenilor, a spus pentru BBC reputatul om de ştiinţă Stephen Hawking care duminică împlineşte 70 de ani. "Dacă am găsi forme inteligente de viaţă în Univers am fi în faţa celei mai mari descoperiri ştiinţifice", a spus Hawking, răspunzînd unei întrebări venite din partea unui utilizator Twitter. "Ar fi însă riscant să încercăm să comunicăm cu o civilizaţie extraterestră", avertizează savantul britanic.
"Dacă extratereştrii ar decide să ne viziteze, finalitatea ar fi similară cu ce s-a întîmplat cînd europenii au sosit în America. Lucrurile nu s-au sfîrşit bine pentru amerindieni", spune Hawking, care face referire la efectele dezastruoase pe care sosirea europenilor la final de secol 15 le-a avut asupra populaţiilor din cele două Americi. Atunci, multe orase au fost distruse de spanioli, un număr mare de indigeni au fost ucişi, iar bolile aduse de europeni au decimat populaţii lipsite de imunitate.
Spaţiul cosmic poate fi nu doar sursa unui dezastru pentru rasa umană, ci trebuie să ajungă să reprezinte salvarea speciei umane. "Este esenţial să colonizăm spaţiul cosmic. Cred că pînă la urmă vom întemeia colonii care se pot susţine singure pe Marte şi pe alte corpuri cereşti din Sistemul Solar, chiar dacă probabil acest lucru nu se va întîmpla in următoarea sută de ani", a mai spus Hawking.
Oamenii trebuie să întemeieze colonii în spaţiu din cauză că în cel mult o mie de ani un dezastru poate afecta grav viaţa pe Terra, iar soluţia este să profităm de progresele ştiinţei pentru a ne extinde în lumi mai sigure.


"Cel mai mare mister al Universului este femeia"

Într-un alt interviu, acordat revistei "New Scientist" cu cîteva zile înainte de a împlini 70 de ani, Stephen Hawking a declarat că femeia este cel mai mare mister al Universului. Cînd reporterul l-a întrebat pe celebrul om de ştiinţă la ce se gîndeşte cel mai mult în timpul zilei, profesorul de la Universitatea Cambridge a declarat: "Femeile. Ele sînt un mister complet".


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.