Internațional

Evaziune fiscală în Italia: săraci lipiţi, cu maşini de lux

Ziarul de Vrancea
6 ian 2012 2091 vizualizări
Un raid al autorităţilor italiene la Cortina d'Ampezzo, una din cele mai exclusiviste staţiuni de schi din Italia, a arătat nivelul evaziunii fiscale cu care se confruntă noul guvern condus de Mario Monti, potrivit The Telegraph.

Reprezentanţii autorităţii fiscale au descoperit în această staţiune proprietari de Lamborghini, Ferrari şi alte automobile de lux care aveau venituri anuale de sub 50.000 euro, dar şi companii cu pierderi care aveau în proprietate automobile sport. Datele prezentate arată că 42 din cei 133 de posesori de automobile de lux prezenţi în staţiune au declarat venituri anuale mai mici de 22.000 euro, iar alţi 16 au spus că veniturile lor sînt sub 50.000 euro. În ceea ce priveşte cele 188 maşini sport deţinute de companii, 19 dintre acestea aparţineau unor firme care au înregistrat pierderi în anul fiscal 2009-2010, iar alte 37 unor persoane fizice cu profituri mai mici de 50.000 euro. Investigaţia scoate în evidenţă o problemă cu care se confruntă această ţară: mulţi italieni înşeală fiscul prin declararea unor venituri mai mici decît cele reale. Controalele au fost efectuate de o echipă de 80 de ofiţeri de la Fiscul italian, care au declarat că este aproape imposibil să deţii automobile de top produse de BMW sau Porsche cu astfel de venituri modeste, în condiţiile în care un rezervor de carburant la o astfel de maşină costă 180 de euro. Totodată, oficialii au găsit dovezi că hotelurile, restaurantele, magazinele de lux şi saloanele de frumuseţe au declarat cîştiguri cu mult sub valoarea reală.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.