Internațional

COLOANA international

Ziarul de Vrancea
5 ian 2012 2297 vizualizări
Canadienii susţin că vaccinul contra cancerului de col uterin nu e bun

Un studiu realizat de cercetători canadieni contestă eficienţa vaccinurilor împotriva cancerului de col uterin, menţionînd riscul unor efecte secundare grave, relatează cotidianul belgian Le Soir, citat de Agerpres. Ziarul scrie că unui număr de 26.000 de adolescente din Belgia li s-a propus vaccinarea împotriva unor tulpini ale virusului Papiloma uman (HPV ^ Human Papilloma Virus), vinovat de 70% din cancerele de col uterin. Potrivit cotidianului, doi cercetători canadieni de la Universitatea din Vancouver şi-au pus întrebarea dacă vaccinurile recomandate sînt total nevătămătoare. Ei au constatat, pe baza a circa 100 de studii, că lista cu efecte secundare grave legate de vaccinarea anti-HPV, în întreaga lume, cuprinde decese, convulsii, paralizii, sindromul lui Guillain Barre, mielite transverse, paralizii faciale şi... cancere ale colului uterin. Cercetătorii propun ca alternativă la vaccinarea în masă depistarea femeilor cu factori de risc pentru acest tip de cancer (fumat, folosirea de pastile anticoncepţionale orale, inflamaţii cronice) şi intensificarea depistării prin frotiu (prelevare şi întindere pe lamă, într-un strat subţire, a unei picături dintr-un lichid biologic).

Peste trei milioane de greci trăiesc în condiţii de sărăcie

Peste trei milioane de greci, din totalul de 11 milioane, erau în pragul sărăciei şi excluziunii sociale în 2010, conform statisticilor oficiale anunţate de Elstat. În total, trei milioane de greci sînt săraci sau în pragul excluziunii sociale, adică 27,7 la sută din populaţie, conform statisticilor din 2010. La nivelul Uniunii Europene, această proporţie este depăşită doar de Bulgaria (41,6%), România (41,4%), Letonia (38,1%), Lituania (33,4%), Ungaria (29,9%) şi Polonia (27,8%). Circa 20 la sută din populaţia Greciei este afectată de riscul sărăciei, media europeană fiind de 16,4 la sută.

Români violatori prinşi în flagrant în Italia

Doi români au fost arestaţi, iar al treilea este cercetat în stare de libertate după violarea unei tinere poloneze în zona forestieră Ostia, la periferia oraşului Roma, informează ziarul La Repubblica. Doi dintre români au fost surprinşi în flagrant de poliţie în timpul violului, iar al treilea este cercetat în libertate pentru complicitate la agresiunea sexuală. Autorităţile italiene fuseseră alertate de prietenul polonezei. Cei doi polonezi mergeau prin pădurea din zona Ostia pentru a vizita doi conaţionali care locuiesc într-un cort în această zonă. Însă tinerii au fost atacaţi de un grup de români, iar poloneza în vîrstă de 33 de ani a fost dusă într-o baracă şi violată de doi dintre români.

Regimul de la Damasc nu şi-a respectat înţelegerea cu Liga Arabă

Casa Albă estimează că Siria nu şi-a respectat angajamentele faţă de Liga Arabă şi că este "timpul" pentru Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite să acţioneze pentru "a creşte presiunea" asupra regimului de la Damasc. "Au trecut 16 zile de cînd regimul sirian a semnat protocolul de acord cu privire la venirea observatorilor Ligii Arabe şi nouă săptămîni de cînd el şi-a dat unda verde la planul de acţiune în patru puncte al Ligii", a declarat purtătorul de cuvînt al preşedintelui american Barack Obama, Jay Carney. "Am spus în mod clar că în cazul în care iniţiativa Ligii Arabe nu este aplicată, comunitatea internaţională ar trebui să examineze noi măsuri pentru a forţa regimul să pună capăt violenţei contra cetăţenilor săi", a reamintit Carney într-un briefing. Referindu-se la "tiruri trase de lunetişti, acte de tortură şi crime ce continuă în Siria", Carney a concluzionat că este "evident că nu a fost respectat caietul de sarcini" de către regimul preşedintelui Bashar al-Assad. "Vom continua să lucrăm cu partenerii noştri internaţionali. Credem că este timpul pentru Consiliul de Securitate să acţioneze. Ne dorim din partea comunităţii internaţionale să arate solidaritate pentru a sprijini aspiraţiile legitime ale sirienilor", a promis el.

Unde se află cei mai mulţi utilizatori de Facebook

SUA au de departe cel mai mare număr de utilizatori de Facebook, dar în top cinci intră alte ţări populate, cum ar fi Indonezia, India, Brazilia şi Mexic, relatează HotNews. Românii au facut peste patru milioane de conturi de Facebook, turcii peste 30 de milioane, iar polonezii peste şapte milioane. Per total reteaua are peste 800 de milioane de useri la nivel mondial. În SUA sînt peste 150 de milioane de utilizatori de Facebook, iar locurile doi şi trei sînt ocupate de două ţări care au fiecare peste 41 de milioane de utilizatori: India şi Indonezia. În patru ţări s-a depăşit pragul de 30 de milioane de utilizatori: Brazilia, Mexic, Turcia şi Marea Britanie. În alte patru state numărul de useri este cuprins între 20 şi 30 de milioane: Filipine, Franţa, Germania şi Italia, iar în Argentina, Canada, Columbia si Spania s-a depăşit nivelul de 15 milioane utilizatori. În doar patru ţări numărul de useri este cuprins între 10 şi 15 milioane: Thailanda, Malaezia, Taiwan şi Australia. Rusia este una dintre pieţele în care Facebook are mult de lucru, existînd sub şase milioane de conturi.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.