Internațional

COLOANA de stiri internationale:Român prins cu droguri în Malaezia. Riscă să plătească cu viaţa

Ziarul de Vrancea
22 dec 2011 1068 vizualizări
Un cetăţean român a fost arestat în Malaezia din luna octombrie, fiind suspectat de trafic de droguri, infracţiune pentru care o persoană condamnată este pasibilă de pedeapsa capitală, potrivit legislaţiei.

Cazul este cunoscut Ambasadei României la Kuala Lumpur, care a informat MAE, după ce, la începutul lunii noiembrie 2011, a verificat şi primit de la autorităţile locale confirmarea informaţiei. Familia acestuia a fost informată şi a oferit unele detalii suplimentare. Consulul român la Kuala Lumpur l-a vizitat în penitenciar pe cetăţeanul român la data de 4 noiembrie şi menţine o legătură nemijlocită cu acesta, mai spune MAE. Misiunea a întreprins demersuri pentru identificarea pe plan local a unor avocaţi specializaţi în astfel de cazuri penale. "La ora actuală, procedura judiciară iniţiată în acest caz se află în faza de urmărire penală. În consecinţă, nu s-a pronunţat încă o hotărîre judecătorească de condamnare. Întrucît ancheta este în curs de desfăşurare, informaţiile existente la dosarul cauzei nu pot fi făcute publice. Legislaţia malaeziană în materie penală este deosebit de drastică, o persoană condamnată pentru trafic de droguri fiind pasibilă de pedeapsa capitală", a menţionat MAE.

S-a confirmat: Breivik, ucigaşul norvegian, este nebun

O comisie medicală numită de justiţia norvegiană a confirmat autorul atacurilor în care au fost ucise 77 de persoane la 22 iulie în Norvegia, şi care l-ar putea scuti de închisoare. "Nu există nici o obiecţie importantă la concluzia" raportul psihiatric din 29 noiembrie, care a afirmat că Behring Breivik suferă de "schizofrenie paranoidă", potrivit preşedintelui comisiei, Karl Heinrik Melle, citat de Agerpres. În prezent aflat în detenţie provizorie, Behring Breivik, 32 de ani, aşteaptă începerea procesului său la 16 aprilie.
Ţinînd cont de concluziile examenului psihiatric, el ar urma să scape de închisoare şi ar urma să primească îngrijiri psihiatrice într-o instituţie de specialitate de mare siguranţă. Procurorul a afirmat că Behring Breivik s-a simţit "ofensat" atunci cînd a aflat concluziile psihiatrilor, care au declanşat de asemenea nemulţumire în ţara scandinavă.

Vilă "păzită" de 12 crocodili, în Belgia

Poliţia belgiană a descoperit 11 crocodili şi un aligator vii în vila unui cetăţean german care era cercetat pentru fraudă fiscală. Poliţiştii au descins săptămîna trecută în vila cetăţeanului german Rolf D., în vîrstă de 51 de ani, în localitatea Damme, situată în apropierea frontierei cu Olanda. În cursul percheziţiilor, agenţii au descoperit un autoturism marca Ferrari Daytona şi, într-o încăpere, 11 crocodili şi un aligator vii. Bărbatul a explicat că primise animalele de la un medic veterinar german. Crocodilii şi aligatorul au fost transportaţi la un adăpost, iar germanul ar putea fi anchetat pentru trafic de animale.

Cum au cîştigat peste noapte 720 milioane de euro locuitorii unui orăşel din Spania

Cu trei zile înainte de Crăciun, un orăşel de 2.000 de locuitori din Spania a devenit mai bogat cu 720 milioane de euro (940 milioane dolari), după ce a pus mîna pe premiul cel mare al renumitei Loterii de Crăciun. Anul acesta, suma totală ce va fi împărţită în cadrul loteriei este de 2,52 miliarde de euro - cu 8,5% mai mult decît în anul 2010. Dar premiul cel mare - poreclit "El Gordo" (Grasul) - a fost împărţit între deţinătorii de bilete cu numărul 58268. Acest număr a apărut pe 1800 de bilete, ai căror posesori au cîştigat astfel 400.000 de euro. Un asemenea bilet a costat 20 de euro.
Loteria a precizat că toate cele 1800 de bilete au fost vîndute în oraşul Grañen, situat nord-estul arid şi sterp al ţării (Los Monegros). Spania se luptă să iasă din recesiunea care durează de aproape doi ani şi care a generat cea mai înaltă rată a şomajului din zona euro: 21,5 la sută.

Sîrbii preferă să nu intre în UE decît să recunoască Kosovo

Aproape 60 la sută dintre locuitorii Serbiei se opun unei aderări la Uniunea Europeană (UE) în cazul în care recunoaşterea independenţei Kosovo este o condiţie a acestei aderări, relevă un sondaj difuzat ieri de cotidianul Blic. Conform acestui sondaj, realizat în perioada 10-19 decembrie asupra unui eşantion de 1.600 de persoane de către agenţia Partner Konsalting, 59 la sută dintre cei chestionaţi refuză aderarea la UE în schimbul recunoaşterii Kosovo. Aderarea este susţinută de 17 la sută dintre respondenţi, în timp ce 16 la sută sînt indecişi, iar două procente au refuzat să se pronunţe. UE a amînat recent, pînă în martie, luarea unei decizii privind acordarea statutului de ţară candidată la aderare Serbiei, Germania insistînd ca Belgradul să îşi amelioreze relaţiile cu Kosovo înainte de luarea unei asemenea decizii. Cancelarul german Angela Merkel a cerut luni Priştinei şi Belgradului să pună în aplicare o gestionare comună a punctelor de trecere a frontierei, aşa cum stipulează un acord recent încheiat în vederea calmării unor tensiuni în nordul Kosovo, zonă în care etnicii sîrbi sînt majoritari. Merkel a îndemnat, de asemenea, la desfiinţarea treptată a structurilor paralele sîrbeşti din Kosovo, şi anume primării, tribunale şi şcoli, care nu recunosc autoritatea Priştinei, ci pe cea a Belgradului.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.