Internațional

COLOANA de stiri internationale:Români plătiţi cu un euro pe oră pe şantierul noului sediu al autorităţilor din Milano

Ziarul de Vrancea
21 dec 2011 659 vizualizări
Procuratura din Milano a deschis ieri o anchetă în urma plîngerii pe care au depus-o patru muncitori de origine română angajaţi pe şantierul noului sediu al autorităţilor regiunii Lombardia din Milano, anunţă agenţia de presă Redattore Sociale

Cei patru români alături de alţi 36 de colegi conaţionali au fost angajaţi de societatea Mio Dino SRL din Milano, cea care a cîştigat licitaţia de 9 milioane de euro pentru construcţia clădirii Pirellone Bis. "Românii lucrau şapte zile pe săptămînă şi 15 ore pe zi, dar erau plătiţi cu un euro pe oră", a precizat Giovanni Milani, secretar la Camera de Lucru din Milano. Paradoxul este că muncitorii aveau contract legal de muncă, dar întocmit de o societate comercială din România care a intermediat angajările cu o altă firmă italiană din Portogruaro (regiunea Veneto). Muncitorii români erau plătiţi prin carduri de credit reîncărcabile care, însă, au rămas în posesia intermediarului, Mihai Olaru. Angajaţii primeau lunar doar 400 de euro. Unul dintre muncitorii implicaţi în situaţie s-a aflat ieri la conferinţa de presă a forţelor de ordine şi a povestit că în momentul în care s-a decis să depună plîngere, familia din România i-a fost ameninţată. Procuratura de la Milano a deschis o anchetă în acest caz.

Zeci de rachete Patriot, oprite într-un port finlandez din "zborul" lor spre China

Aproape 70 de rachete Patriot au fost descoperite la bordul unui nave sub pavilion britanic, într-un port din Finlanda. Poliţia şi autorităţile vamale finlandeze au declanşat o anchetă după descoperirea a 69 de rachete sol-aer de tip Patriot la bordul unei nave-cargo care urma să plece spre portul chinez Shanghai. "În cadrul anchetei privind cele 69 de rachete Patriot, au fost depistate şi substanţe explozive" la bordul navei M/S Thor Liberty, au precizat autorităţile. Nava sub pavilion britanic a fost reţinută de serviciile de securitate în portul finlandez Kotka, situat la 120 de kilometri est de Helsinki, pe litoralul Mării Baltice. Nava sosise în port pe 15 decembrie, venind din Germania.

25 de turci au murit cînd microbuzul lor s-a izbit de un "zid" pe şosea

Un grav accident rutier s-a produs ieri în sud-estul Turciei, soldat cu moartea a 25 de persoane. Un camion care transporta cărămizi a intrat în coliziune frontală cu un microbuz în apropiere de satul Salat, din provincia Diyarbakir, a menţionat guvernatorul provinciei, Mustafa Toprak, citat de Agerpres. Acesta a menţionat că 24 de persoane au murit pe loc, iar o a 25-a la spitalul din oraşul Batman, unde fusese transportată. Alte 16 persoane au fost rănite. Nu se ştie deocamdată din ce motive s-a produs această tragedie. Potrivit primarului din Salat, Ferit Basar, în momentul accidentului circulaţia pe şosea era restrînsă pe o singură bandă din cauza unor lucrări de reabilitare, ceea ce probabil a contribuit la producerea coliziunii. Rectorul Universităţii din Siirt, oraş situat la 200 de kilometri est de Diyarbakir, a declarat că printre victime se numără 15 studenţi. Accidentele rutiere mortale sînt frecvente în Turcia, în condiţiile în care şi regulile de circulaţie sînt des încălcate. Datele oficiale arată că circa 4.000 de oameni au murit şi peste 211.000 au fost răniţi în cele peste 1 milion de accidente rutiere produse în 2010 în această ţară.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.