Internațional

"Protestatarul" a fost desemnat persoana anului de editorii revistei Time

Ziarul de Vrancea
14 dec 2011 1128 vizualizări
Printre candidaţi au fost şi Kate Middleton, soţia prinţului William, dar şi amiralul William McRaven, care a coordonat operaţiunea militară ce a condus la uciderea lui Osama Ben Laden

"Protestatarul" a fost desemnat, ieri, persoana anului 2011 de către editorii revistei săptămînale Time, care au decis să aducă astfel un omagiu tuturor protestatarilor din 2011 care au invadat străzile oraşelor din multe ţări, din Orientul Mijlociu şi pînă la Moscova, trecînd prin Statele Unite.
"De la Primăvara arabă la Atena, de la Occupy Wall Street la Moscova", se afirmă în textul publicat pe coperta acestei publicaţii săptămînale, care prezintă o persoană tînără, ce are gura şi nasul acoperite de un fular şi părul ascuns sub o şapcă.
"Protestatarul" a fost ales persoana anului, "pentru că a captat şi subliniat un sentiment mondial, cel al speranţei pentru o schimbare, a dat jos guverne şi idei preconcepute, a combinat cele mai vechi tehnici cu cele mai moderne tehnologii, pentru a pune în lumină demnitatea umană şi a îndreptat planeta spre un secol XXI mai democratic, deşi, uneori, mai periculos", şi-au motivat alegerea din acest an editorii revistei Time.
"Aceşti oameni au schimbat deja Istoria şi vor schimba Istoria în viitor", a declarat Rick Stenel, redactorul-şef al săptămînalului, anunţînd pe postul de televiziune NBC alegerea revistei Time pentru 2011.
Desemnarea "Persoanei anului" este o tradiţie instituită de editorii revistei Time în 1927. Printre finaliştii din acest an s-au aflat Kate Middleton, soţia prinţului William, dar şi amiralul William McRaven, care a coordonat operaţiunea militară ce a condus la uciderea teroristului Ben Laden în luna mai, în Pakistan. Anul trecut, titlul de "Persoana anului" a revenit tînărului fondator al reţelei de socializare Facebook, Mark Zuckerberg, iar în 2009 - lui Ben Bernanke, preşedintele Băncii Centrale Americane.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.