Internațional

Newt Gingrich: "Palestinienii sînt un grup de terorişti şi un popor inventat"

Ziarul de Vrancea
11 dec 2011 1526 vizualizări
Newt Gingrich, favorit în cursa republicană pentru desemnarea candidatului la preşedinţia SUA, a declarat că palestinienii sînt "un grup de terorişti" şi un "popor inventat", într-un interviu difuzat de un post de televiziune american.

"A fi imparţial, între o democraţie ce respectă statul de drept şi un grup de terorişti care lansează zilnic rachete, aceasta nu este imparţialitate, o astfel de abordare promovează terorismul", a declarat Gingrich pentru The Jewish Channel.
Fostul preşedinte al Camerei Reprezentanţilor a acuzat Autoritatea Palestiniană că împărtăşeşte cu mişcarea islamistă Hamas "dorinţa enormă de distrugere a Israelului". "Preşedintele Barack Obama şi Administraţia sa îşi fac iluzii în legătură cu situaţia din Orientul Mijlociu", a insistat Gingrich. "Avem de-a face cu un popor inventat, care de fapt este un popor arab şi care, istoric, face parte din comunitatea arabă", a spus Gingrich. "Palestinienii pot merge unde vor. Dar, din anumite considerente politice, am întreţinut un război împotriva Israelului din anii '40 şi mi se pare tragic", a spus el.
Ca reacţie, purtătorul de cuvînt al asociaţiei propalestiniene American Task Force on Palestine, Hussein Ibish, a declarat că "Israelul nu exista şi nu exista nici un popor israelian înainte de 1948".


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.