Internațional

Se scurtează drumul Iaşi-Chişinău

Ziarul de Vrancea
6 dec 2011 2494 vizualizări
UE va finanţa reabilitarea unei porţiuni de drum din centura oraşului Ungheni

Guvernul Republicii Moldova a semnat ieri un acord de finanţare din partea Uniunii Europene pentru reabilitarea unei porţiuni de drum, ceea ce va conduce la reducerea traseului Iaşi-Chişinău. Grantul în valoare de 16,2 milioane de euro va fi acordat pentru reabilitarea centurii de ocolire a oraşului Ungheni (Republica Moldova). De asemenea, în prezent se poartă discuţii în privinţa acordării unui sprijin financiar pentru construirea unui pod peste Prut, în regiunea oraşului Ungheni, a declarat premierul de la Chişinău, Vlad Filat, la semnarea acordului. El a precizat că împreună cu premierul Emil Boc au semnat o scrisoare comună Comisiei Europene în această privinţă. De asemenea, Vlad Filat a declarat că o altă posibilitate de finanţare pentru construcţia podului ar fi o parte din cele 100 de milioane de euro pe care România s-a angajat să le acorde Republicii Moldova, menţionînd că au fost purtate discuţii la acest subiect.
Vlad Filat a semnat ieri la Chişinău patru acorduri de finanţare din partea UE, în valoare totală de aproximativ 64 de milioane de euro. Cel mai mare, în valoare de peste 42 de milioane de euro va fi direcţionat spre sectorul energetic, inclusiv pentru proiecte de eficientizare energetică a instituţiilor sociale şi blocurilor de locuit, în special din municipiul Chişinău.


Doi pasageri beţi au pus la pămînt un zbor Air Canada între Toronto şi Beijing

Un zbor pe ruta Toronto-Beijing a fost întrerupt din cauza stării de ebrietate în care se aflau doi oficiali din cadrul Research in Motion (RIM), fabricantul canadian de telefoane BlackBerry, care şi-au pierdut locurile de muncă în urma incidentului. George Campbell, în vîrstă de 45 de ani, şi Paul Alexander Wilson, în vîrstă de 38 de ani, au pledat vinovat. Ei au perturbat zborul Air Canada după ce au consumat "prea mult alcool", a anunţat poliţia federală canadiană. Avionul Boeing 777, care transporta 331 de pasageri şi membri ai echipajului, survola nordul Alaskăi în momentul în care piloţii au decis să întrerupă zborul din cauza celor doi pasageri în stare de ebrietate, aterizînd la Vancouver (vest). În afară de concediere, cei doi bărbaţi au primit interdicţia de a mai călători cu Air Canada timp de un an şi vor fi nevoiţi să plătească transportatorului 35.000 de dolari canadieni (34.300 de dolari americani) fiecare. Avionul a plecat spre Beijing abia în ziua următoare.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.