Internațional

COLOANA de stiri internationale: Un spot publicitar îl compară pe Obama cu Hitler şi Stalin

Ziarul de Vrancea
2 dec 2011 773 vizualizări
Un spot publicitar al unui producător de arme ce avertizează faţă de măsuri iminente de control al armelor, îl compară pe preşedintele Barack Obama cu Adolf Hitler şi Iosif Stalin, transmite CBS.

Spotul publicitar al USAAmmo prezintă fotografii ale lui Obama alături de fotografii cu Hitler, Stalin şi alţi dictatori care au comis atrocităţi în toată lumea. Reclama, care este însoţită şi de un videoclip, avertizează că măsurile de control al armelor sînt iminente şi prefigurează că Statele Unite se pot confrunta cu milioane de victime dacă oamenii nu au voie să se apere. USAAmmo spune că "tirania invadează oraşele americane în fiecare zi" şi că Obama, împreună cu procurorul general Eric Holder şi alţi susţinători ai controlului armelor "conspiră în secret împotriva cetăţenilor americani ca să îi priveze de dreptul de a avea arme". Trace Williams, director de operaţiuni pentru USAAmmo, a declarat pentru CBS că "Obama şi ţarii săi încalcă drepturile americanilor de a deţine arme". "Uitaţi-vă la istorie. Agenda socialistă a lui Obama este îndreptată către deprivarea americanilor de drepturile date de Dumnezeu". De asemenea, a adăugat că vînzările au crescut "impresionant" şi că au primit o "susţinere incredibilă" de la lansarea reclamei.

Newt Gingrich, cel mai probabil candidat la republicanilor

Newt Gingrich, candidat la învestitura republicană pentru prezidenţialele americane din 2012, l-a depăşit cu mult pe rivalul său Mitt Romney într-un sondaj naţional publicat joi. Potrivit sondajului realizat de Rasmussen, Gingrich obţine 38 la sută din intenţiile de vot ale alegătorilor republicani, iar Romney doar 17 la sută. Nici unul dintre ceilalţi şase principali candidaţi nu atinge pragul de 10 la sută. Sondajul a fost realizat pe un eşantion de 1.000 de alegători republicani posibil să se pronunţe în 2012 în alegerea unui candidat la prezidenţiale pentru a îl înfrunta pe preşedintele Barack Obama. Marja de eroare este de plus sau minus 3 puncte procentuale. Acest din urmă sondaj vine la o lună înaintea startului în Iowa al procesului de selecţie a unui candidat republican pentru Casa Albă. Întîlnirile între alegători - "caucus" - din acest stat, primul test pentru candidaţii republicani, vor avea loc la 3 ianuarie.
Gingrich, membru fondator al noii drepte americane în anii 1990, a fost preşedintele Camerei Reprezentanţilor în timpul preşedinţiei democratului Bill Clinton. La sfîrşitul lui noiembrie, Gingrich a profitat de decăderea candidatului Herman Cain, implicat în scandaluri sexuale, pentru a-şi întări poziţia în faţa alegătorilor republicani. Pînă în prezent, în pofida statului de favorit la prezidenţiale, Mitt Romney nu a reuşit să convingă baza republicană să îl susţină cu adevărat.

Criză sanitară în Slovacia după o demisie în bloc a medicilor

Spitalele slovace au anulat vineri majoritatea operaţiilor prevăzute, asigurînd doar urgenţele, după demisia, joi, a 1.000 de medici care protestează în acest fel faţă de salariile mici şi condiţiile de muncă proaste.
"Situaţia este serioasă, dar asigurăm încă serviciile de urgenţă", a declarat Danica Lehocka, purtătoarea de cuvînt a spitalului universitar din Bratislava, unde 358 de medici dintr-un total de 1.400 erau absenţi vineri. Alte spitale slovace şi-au închis departamente întregi, potrivit presei. Cehia a anunţat vineri că va trimite 30 de medici în Slovacia, în timp ce spitalele din sudul Poloniei vecine au pregătit paturi pentru eventuali pacienţi slovaci. Austria şi-a oferit vineri ajutorul, arătîndu-se dispusă să primească pacienţi slovaci în cazuri urgente. Anterior, 2.400 de medici slovaci au anunţat că vor demisiona la 1 decembrie. Potrivit purtătoarei de cuvînt a Ministerului Sănătăţii, Katarina Zollerova, 1.220 de medici şi-au părăsit deja posturile şi alţii ar putea demisiona pînă la sfîrşitul anului.
Salariul lunar al unui medic tînăr în Slovacia este între 550 şi 600 de euro, iar cel al unui specialist experimentat este de 1.000-1.200 de euro, potrivit Asociaţiei sindicatelor medicale.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.