Internațional

Preşedintele Rusiei se pregăteşte de un război nuclear

Ziarul de Vrancea
23 nov 2011 977 vizualizări
Dmitri Medvedev a răbufnit din nou zilele trecute împotriva scutului american antirachetă n liderul de la Moscova a ameninţat că va desfăşura baterii de rachete la graniţa cu UE şi chiar atacarea instalaţiilor scutului

Rusia s-ar putea retrage din discuţiile referitoare la controlul armamentelor în cazul în care SUA îşi vor continua proiectul de scut antirachetă din Europa, a declarat ieri preşedintele rus Dmitri Medvedev. De asemenea, liderul de la Kremlin a ameninţat cu desfăşurarea unor rachete nucleare Iskander în enclava Kaliningrad, relatează agenţiile internaţionale de presă. Sistemele Iskander dispun de rachete balistice cu rază scurtă de acţiune, cuprinsă între 280 şi 500 de kilometri, în funcţie de versiune.
"Dacă celelalte măsuri nu vor fi suficiente, Federaţia Rusă va desfăşura în vestul şi în sudul ţării sisteme ofensive moderne, ce vor garanta distrugerea instalaţiilor europene de apărare antirachetă ale Statelor Unite ale Americii. Una dintre aceste măsuri va fi desfăşurarea unei baterii de rachete Iskander în regiunea Kaliningrad", a declarat Medvedev, într-un discurs televizat.
Totodată, preşedintele rus a precizat că Moscova ar putea alege să renunţe la dialogul cu SUA privind controlul armamentului în cazul în care Washingtonul îşi va continua proiectul de scut în Europa. Rusia consideră că scutul american este o ameninţare directă la adresa arsenalului său nuclear.
Medvedev a reiterat ieri propunerea de împărţire a continentului european în mai multe zone de responsabilitate militară, o iniţiativă respinsă de NATO în 2010. "În cazul evoluţiei nefavorabile a acestei situaţii, Rusia îşi rezervă dreptul de a renunţa la orice acord în domeniul dezarmării", a insistat Medvedev. "Circumstanţele actuale pot justifica ieşirea Rusiei din Tratatul START", acordul de dezarmare semnat cu Statele Unite în aprilie 2010, a spus el. Medvedev a făcut aceste declaraţii în perspectiva alegerilor legislative din Rusia.
NATO intenţionează să amplaseze elemente antirachetă americane în Europa, argumentînd că trebuie contracarate ameninţări provenind din state precum Iranul. România, Turcia, Polonia şi Spania au semnat acorduri pentru participarea la acest sistem.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.