Internațional

COLOANA de stiri internationale:Român dispărut în Spania, luat de ape cu tot cu maşină

Ziarul de Vrancea
22 nov 2011 1866 vizualizări
Precipitaţiile abundente au provocat pagube în Spania, unde un cetăţean român este dat dispărut după ce autoturismul în care acesta se afla a fost luat de ape, informează cotidianul Diario de Navarra.

Potrivit sursei citate, românul în vîrstă de 29 de ani, din localitatea Onda, nu a mai ajuns, luni, la serviciu, iar autoturismul său, luat de ape, a fost găsit grav avariat. Tînărul nu este însă singura victimă a intemperiilor care afectează Spania. Duminică, patru membri ai aceleiaşi familii au decedat după ce autoturismul în care se aflau a fost luat de ape. Alte două persoane au fost însă salvate din autoturismul în care se aflau şi care rămăsese blocat din cauza apelor.

Aterizare în siguranţă a trei astronauţi de pe ISS

După ce au petrecut aproape şase luni pe orbită la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS), trei dintre membrii echipajului ISS, aflaţi la încheierea perioadei prevăzute pentru misiune, s-au întors în siguranţă pe Pămînt la bordul unei capsule Soiuz care a aterizat în Kazahstan. Cei trei, astronautul NASA Mike Fossum, astronautul japonez Satoshi Furukawa şi cosmonautul rus Serghei Volkov au aterizat în stepa kazahă, în condiţii de frig şi vînt puternic, ieri dimineaţă la ora 02:26 GMT. În momentul aterizării, capsula Soiuz s-a răsturnat pe o parte, ceea ce nu este neobişnuit pentru aterizările produse în condiţii de vînt puternic, conform NASA. În afară de acest mic incident, procesul de revenire în atmosfera terestră şi aterizare s-a desfăşurat în condiţii perfecte. La puţin după aterizare, echipele de intervenţie i-au recuperat pe astronauţi din capsulă. Cei trei erau foarte bine dispuşi şi au fost transportaţi în scaune cu rotile pentru că au nevoie de timp să se reacomodeze cu gravitaţia terestră. Fossum, Furukawa şi Volkov au ajuns la bordul ISS la începutul lunii iunie.

Ruşii spun că sistemul lor de apărare va putea să intercepteze rachete hipersonice

Sistemul de apărare aerospaţială rus, care va fi finalizat în decembrie, va fi capabil să intercepteze toate tipurile de rachete, inclusiv hipersonice, a declarat ieri ministrul rus al Apărării, Anatoli Serdiukov. "Integrarea sistemelor va permite interceptarea tuturor ţintelor, chiar şi a celor care se deplasează cu viteze hipersonice, atît în aer, cît şi în spaţiu", a precizat ministrul. El a amintit că înfiinţarea trupelor de apărare aerospaţială urmează să fie finalizată înainte de 1 decembrie. "Ele vor reuni eforturile şi capacităţile sistemelor de apărare antiaeriană, de alertă privind atacuri cu rachete şi de control al spaţiului", a adăugat Serdiukov.

Iulia Timoşenko merge la spital

Iulia Timoşenko va primi îngrijiri medicale în afara închisorii, a anunţat preşedintele Ucrainei, Viktor Ianukovici. "Sistemul medical penitenciar încă nu este la nivelul necesar. De aceea, tratamentul va fi asigurat în centre medicale din Kiev, în afara închisorii", a declarat Ianukovici. Delegata parlamentară ucraineană pentru Drepturile Omului, Nina Karpaciova, declara luni că starea de sănătate a Iuliei Timoşenko este "foarte gravă". Apropiaţii Iuliei Timoşenko afirmă că nu se mai poate deplasa şi trebuie să rămînă în pat chiar şi la interogatorii. Preşedintele Lituaniei, Dalia Grybauskaite, a condiţionat organizarea summitului Ucraina - UE, programat în decembrie la Kiev, de reexaminarea "în mod corect" a deciziei de condamnare a Iuliei Timoşenko.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.