Internațional

COLOANA: Strauss-Kahn, acuzat că a întreţinut relaţii sexuale cu adolescente

Ziarul de Vrancea
18 nov 2011 866 vizualizări
Dominique Strauss-Kahn a întreţinut relaţii sexuale cu numeroase adolescente, unele avînd chiar vîrste de 15 ani, susţine o damă de companie din Lille, citată de ziarul britanic The Sun.

Fostul director al FMI este acuzat că a participat la cel puţin 11 petreceri cu dame de companie în ultimii ani. "Dominique Strauss-Kahn ceruse o nouă serie de partenere. În serile în care ne întîlneam, practic avea relaţii sexuale cu toate fetele", afirmă Florence, o damă de companie în vîrstă de 30 de ani. Potrivit procurorilor francezi, unele dintre fetele cu care se întîlnea DSK aveau chiar şi doar 15 ani. Florence susţine că ea şi alte prostituate l-au însoţit pe DSK la Washington şi la alte petreceri organizate în Franţa. Vinerea trecută, Dominique Strauss-Kahn solicita, prin intermediul avocaţilor, să fie audiat "cât mai rapid posibil" în cadrul anchetei privind serviciile unor prostituate, acuzând că este supus unui "adevărat linşaj mediatic".


Un pilot care a rămas blocat în toaleta avionului a provocat o alertă teroristă

Incidentul stînjenitor a început cînd căpitanul cursei Chatauqua Airlines, care decolase de la Asheville (North Carolina), a decis să meargă la toaletă înainte de a ateriza la New York, în noaptea de miercuri spre joi. Dar cînd a încercat să iasă, a constatat că uşa era blocată şi a început să lovească cu pumnii pentru a fi auzit. Un pasager binevoitor care stătea în primul rînd a auzit şi s-a grăbit să-l ajute. Pilotul i-a spus să meargă la cabină şi să-i anunţe pe colegii săi. Dar membrii echipajului nu au reacţionat bine cînd un străin a încercat să intre în zona securizată a avionului. Copilotul a apreciat că accentul acestuia este din Orientul Mijlociu, potrivit unei surse, astfel că a contactat turnul de control. "Căpitanul a dispărut în spate şi, aaa, cineva cu un accent străin încearcă să intre în cabină", a anunţat copilotul. Chiar şi după ce pasagerul i-a explicat prin uşa închisă ce s-a întîmplat, copilotul tot nu l-a crezut. Controlorul de trafic aerian l-a sfătuit pe copilot să declare stare de urgenţă şi să aterizeze. Căpitanul a reuşit în final să iasă de la toaletă şi le-a explicat colegilor că totul este bine. Înainte de acest lucru, au fost alertate avioane de vînătoare, care nu au decolat însă. Cînd controlorul de trafic a întrebat ulterior dacă sînt tulburări în avion, pilotul a răspuns "negativ".

Străzi "curăţate" de români la Avignon, înaintea unei vizite a lui Sarkozy

Persoanele fără adăpost şi românii au fost înlăturaţi de pe străzile din Avignon, în sud-estul Franţei, unde preşedintele Nicolas Sarkozy urma să participe vineri la o întîlnire anuală a mediilor culturale şi economice, relatează La Provence. "Evitaţi să respiraţi prea tare dacă vă plimbaţi astăzi (vineri) pe străzile din Avignon, acest gest ar putea fi considerat o provocare", scrie publicaţia franceză, adăugînd că a fost mobilizată o adevărată "armată de jandarmi" şi 166 de efective ale securităţii publice pentru protecţia celor 550 de personalităţi care participă la Forumul din Avignon. Strada pe care va trece preşedintele francez, a cărui vizită durează o jumătate de zi, a fost "curăţată" de persoanele fără adăpost şi de români, pe care poliţiştii au început să îi înlăture fără prea multe precauţii. De asemenea, pe multe străzi circulaţia a fost interzisă.

Vladimir Putin susţine că URSS era "marea Rusie"

Premierul rus Vladimir Putin a declarat joi că URSS era "marea Rusie", acuzîndu-l pe ultimul preşedinte al acesteia, Mihail Gorbaciov, că a "renunţat" la putere în 1991, cu o zi înainte de semnarea, prevăzută, cu Belarus şi Kazahstan, a unei noi Uniuni. Exprimîndu-se în cadrul unei întîlniri la Kremlin cu veterani şi pensionari, Putin şi-a împărtăşit sentimentele trăite în momentul prăbuşirii, în urmă cu 20 de ani, a regimului comunist. "M-am dus să îmi repar o roată, cînd persoanele de acolo m-au întrebat: eşti pentru URSS sau pentru Rusia?", a povestit Putin. Rusia, ca şi alte republici ale Uniunii Sovietice, contesta atunci puterea supremă a lui Gorbaciov. "Le-am spus: dar este vreo diferenţă? Se numeşte altfel, dar este tot Rusia, marea Rusie", a declarat Putin. "Li s-au spus atîtea minciuni că oamenii nu mai înţelegeau ce se întîmplă, li s-a promis că mîine vor trăi ca la Paris sau Londra", a adăugat Putin, care a calificat la un moment dat dispariţia URSS ca "cea mai mare catastrofă geopolitică a secolului trecut".
"La 21 decembrie 1991, Gorbaciov a semnat renunţarea la putere. Nu am avut în istoria ţării decît două momente la fel de grave, cînd puterea supremă a renunţat la prerogativele sale şi la responsabilitatea a ceea ce se întîmpla în ţară: ţarul - a plecat şi imediat au început aceste evenimente oribile, sîngeroase - şi 1991", a continuat Putin, potrivit declaraţiilor transmise de postul de televiziune Rossia24.

Extremişti de dreapta din Danemarca se pregătesc pentru "un război rasial"

O minoritate din cadrul extremei drepte "se antrenează pentru un război rasial în Danemarca şi este pregătită să utilizeze violenţa", anunţă serviciile de informaţii daneze (PET), care precizează că aceste persoane deţin "registre cu inamici politici". Aceste persoane, al căror număr nu este precizat de PET, caută "să se antreneze atît pentru utilizarea armelor, cît şi în practicarea de sporturi de luptă", anunţă serviciile de informaţii daneze. Ei reprezintă, totuşi, doar un mic număr dintre activiştii unei extreme drepte fragmentate, care caută "să recruteze membri şi simpatizanţi" mai ales din rîndul suporterilor de fotbal violenţi, potrivit PET. Persoanele descrise acţionează de cele mai multe ori singure, fiind dificil de detectat, potrivit raportului, care analizează în detaliu cazul Breivik din Norvegia.

Lupu candidează la preşedinţia Moldovei

Marian Lupu, preşedinte al Parlamentului moldovean şi şeful statului interimar, a declarat vineri că îşi va depune candidatura pentru funcţia de preşedinte al Republicii Moldova la următoarele alegeri, relatează cotidianul Timpul. Lupu spune că nu şi-a înaintat candidatura la alegerile care ar fi trebuit să se desfăşoare vineri, pentru că nu era sigur că va fi susţinut de colegii din Alianţă. Însă democratul susţine că nu va mai pierde această nouă şansă. Grupul parlamentar al Partidului Democrat are 15 mandate de deputat, suficiente pentru înaintarea unui candidat în cursa pentru preşedinţie. Pentru a fi ales în această funcţie, Lupu are nevoie de votul a 61 de parlamentari. "Am să merg în alegeri ca să spulber toate discuţiile, trebuie să testăm această Alianţă, dacă se ţine de cuvînt sau nu. Am să solicit să fiu înregistrat în calitate de candidat la funcţia de preşedinte pentru următoarele alegeri şi pentru a curma discuţiile contradictorii", a afirmat el.





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.