Internațional

Orgasmul feminin,

Ziarul de Vrancea
18 nov 2011 1231 vizualizări
Orgasmul feminin activează peste 80 de zone din creier

Se cunosc puţine lucruri despre fenomenele şi procesele care se produc în creier în timpul orgasmului. Din acest motiv, specialiştii americani de la Rutgers University, din statul New Jersey, au avut ideea de a efectua un test de imagistică prin rezonanţă magnetică şi de a filma, în premieră, felul în care orgasmul influenţează diverse regiuni cerebrale. În loc să activeze doar cîteva zone cerebrale, izolate, aşa cum se credea anterior, orgasmul activează în realitate peste 80 de regiuni cerebrale. Testul a fost realizat cu ajutorul voluntarei Nan Wise, un sexolog american, care s-a oferit să se masturbeze în timp ce i se analiza creierul prin intermediul RMN. Aproape toate zonele cerebrale au început să "lumineze" în timpul orgasmului, începînd cu centrii plăcerii şi răspîndindu-se apoi la nivelul întregului creier.
Potrivit Daily Mail, înregistrarea făcută de cercetătorii americani seamănă foarte mult cu imaginile oferite de un foc de artificii. La începutul procesului, activitatea cerebrală este limitată doar la cîteva zone ale creierului, iar apoi ea se extinde la peste 80 de regiuni cerebrale.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.