Internațional

Tunel pentru transportul de droguri dintre Mexic şi SUA

Ziarul de Vrancea
17 nov 2011 1084 vizualizări
Tunelul pornea chiar de sub "fabrica" de droguri din Mexic

Autorităţile americane au anunţat miercuri că au descoperit un important tunel la frontiera cu Mexicul, destinat introducerii de droguri şi imigranţi în Statele Unite, dar şi arestarea a 15 presupuşi traficanţi de stupefiante, suspectaţi că fac parte din cartelul mexican Zeta. Agenţi de vamă au confiscat 14 tone de canabis în tunelul care asigură legătura între nişte depozite de droguri din oraşul mexican Tijuana şi nişte hangare din Otay Mesa, la periferia San Diego (California), a anunţat o purtătoare de cuvînt a Administraţiei americane a Vămilor şi Imigraţiei (ICE). "Este vorba despre un important tunel transfrontalier destinat transportului drogurilor", se arată într-un comunicat al agenţilor vamali.
ICE anunţa în iunie că, din 1990 şi pînă în prezent, la frontiera dintre Statele Unite şi Mexic au fost descoperite peste 150 de tuneluri clandestine, utilizate de traficanţii de droguri şi de imigranţi clandestini pentru a pătrunde pe teritoriul american. La celălalt capăt al ţării, poliţia americană a confiscat 13 milioane de dolari în numerar, provenind de pe piaţa drogurilor, dar şi 250 de kilograme de cocaină, în cadrul unor descinderi în regiunea Chicago, care s-au încheiat cu arestarea a 15 traficanţi de narcotice, suspectaţi că fac parte din cartelul mexican Zeta. Este pentru prima dată cînd agenţi ai poliţiei federale americane arestează presupuşi membri ai cartelului mexican în această regiune. "Influenţa organizaţiilor infracţionale mexicane pe piaţa de droguri din Chicago este manifestă", a declarat Jack Riley, comandantul filialei locale a serviciului de poliţie federal american.
Cartelul Zeta, creat şi condus de foşti militari din cadrul unităţilor de elită ale armatei mexicane, este considerat cel mai violent şi crud dintre principalele şapte carteluri ale drogurilor care operează în Mexic. Cartelul a mai practicat răpiri de imigranţi clandestini şi furtul de carburant.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.