Internațional

Eroii americani au ajuns la groapa de gunoi

Ziarul de Vrancea
10 nov 2011 1145 vizualizări
Morga de la baza aeriană Dover (Delaware, estul SUA) s-a debarasat timp de mulţi ani de părţi din cadavrele militarilor arzîndu-le şi aruncînd cenuşa la groapa de gunoi din Virginia, o practică despre care oficialii susţin că a fost abandonată în favoarea aruncării cenuşii în mare.

Morga din Dover, care este principalul punct de primire a cadavrelor militarilor morţi în război, a trimis fragmente umane incinerate la groapa de gunoi din 2003 pînă în 2008, potrivit unor oficiali din cadrul forţelor aeriene americane, citaţi de Washington Post. Oficialii au declarat că procedura, despre care rudele militarilor decedaţi nu ştiau nimic, era limitată la fragmente ale corpului care nu puteau fi identificate sau care erau recuperate ulterior de pe cîmpul de luptă. Locotenent-generalul Darrell G. Jones, adjunct al şefului de personal al Forţelor Aeriene, a declarat că fragmentele umane erau mai întîi incinerate, apoi duse la groapa de gunoi de un contractor al armatei. Jones nu a putut estima cîte fragmente umane au fost distruse în acest fel. "Era o practică destul de comună în perioada respectivă, dar de atunci practicile noastre s-au îmbunătăţit", a declarat el.
Morga din Dover şi-a schimbat politica în iunie 2008, susţine Jones, iar de atunci Marina a pus cenuşa obţinută în urma incinerării fragmentelor umane în urne, care au fost aruncate în mare. Marţi, Forţele Aeriene au recunoscut că morga a pierdut glezna unui soldat mort, nu a reuşit să identifice părţi din cadavrul altuia recuperate în urma unui accident aerian şi a rupt braţul unui alt militar pentru a-l putea îmbrăca în uniformă.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.