Internațional

Israelul ar putea ataca Iranul în decembrie

Ziarul de Vrancea
10 nov 2011 1139 vizualizări
Barack Obama va trebui să sprijine Israelul pentru a nu pierde sprijinul vital al evreilor americani la următoarele alegeri prezidenţiale, susţin surse din serviciile de informaţii

Israelul va lansa o acţiune militară împotriva instalaţiilor nucleare iraniene în perioada din apropierea Crăciunului, pentru a împiedica Teheranul să fabrice arma nucleară, au avertizat şefii serviciilor de informaţii, potrivit unor surse citate de Daily Mail. Sursele susţin că au aflat de la un oficial de rang înalt din cadrul Guvernului britanic că Israelul va încerca să atace instalaţiile nucleare iraniene "mai degrabă mai devreme decît mai tîrziu", cu sprijin logistic din partea Statelor Unite. Un oficial din Ministerul britanic de Externe a dezvăluit că miniştrilor li s-a comunicat să se aştepte la o acţiune militară din partea Israelului. "Ne aşteptăm la ceva cel mai devreme în jurul Crăciunului sau la începutul noului an", a explicat el. Oficialii cred că preşedintele Barack Obama va trebui să sprijine Israelul sau riscă să piardă sprijinul vital al evreilor americani la următoarele alegeri prezidenţiale. În ultimele săptămîni, surse din cadrul Ministerului Apărării au confirmat că au fost elaborate planuri în eventualitatea în care Marea Britanie va decide să sprijine acţiunea militară. "Bineînţeles că nu sîntem de acord ca Iranul să fabrice arma nucleară, dar credem că o va folosi? Nu", a declarat sursa citată, respingînd un sprijin britanic direct. "Principala îngrijorare este că va fi imposibil să oprim Arabia Saudită şi Turcia să fabrice propriile arme", a adăugat aceasta.
În ultimul său raport, publicat marţi, Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA) şi-a exprimat "îngrijorările grave" în legătură cu caracterul militar al programului nuclear iranian, pe baza unor informaţii "credibile" pe care le deţine.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.