Internațional

VIDEO!!!3.650 de persoane şi-au testat sănătatea gratuit cu ajutorul PNL

Raluca Manolache
3 nov 2011 935 vizualizări
Cea mai mare aglomeraţie a fost la Focşani, unde 1.374 de persoane şi-au testat glicemia şi tensiunea în cadrul acţiunii caritabile a liberalilor

 3.650 de persoane din judeţ au primit consultaţii gratuite în cadrul campaniei iniţiate de Organizaţia Femeilor Liberale, “PNL are grijă de sănătatea ta”. Acesta este un prim bilanţ al acţiunii ce s-a desfăşurat în 19 localităţi din Vrancea şi prin care PNL a dorit să contribuie la conştientizarea populaţiei în legătură cu prevenţia în sănătate şi să crească nivelul de informare asupra bolilor care pot duce la deces. Aşa se face că 2.158 de persoane din mediul urban şi 1.492 de persoane care trăiesc la ţară şi-au măsurat glicemia şi tensiunea, după cum au anunţat iniţiatorii. „Această acţiune, pentru consătenii mei, a prins foarte bine deoarece distanţa de la Băleşti la Focşani este mare şi le este greu să vină pentru a-şi verifica sănătatea. După această acţiune chiar au început să ceară mai multe analize în afară de glicemie şi tensiune”, a precizat Stancu Bălescu, edilul comunei Băleşti.  Cea mai mare adresabilitate a fost înregistrată în Focşani unde 1.374 de persoane, marea majoritate trecute de prima tinereţe, au vrut să vadă cum stau cu sănătatea. În urma analizelor s-a constatat că 170 din persoanele testate  aveau glicemia peste 150, ceea ce înseamnă predispoziţie pentru diabet. Au existat însă şi situaţii în care glicemia era de 380. „Domenii ca sănătatea, educaţia şi siguranţa cetăţeanului ar trebui să fie depolitizate. Din păcate politica acestor domenii este dictată de un partid la guvernare. Iată că perioada de după ’90 a demonstrat că sînt partide care vin la guvernare asumîndu-şi şi luînd în serios actul guvernării şi sînt partide care nu dau atenţie unor lucruri pe care ar fi trebuit toate guvernele să le urmeze pentru că sînt de viaţă şi de moarte. Este atît de uşor să faci prevenţie decît să tratezi. Tratamentul înseamnă deja costuri enorme şi înseamnă un atentat la siguranţa naţională pentru că dreptul la viaţă este pînă la urmă un drept constituţional”, a precizat Fevronia Stoica, consilier judeţean PNL şi farmacist de profesie. Costurile pentru susţinerea acestei campanii au fost de 10.000 lei, bani proveniţi din donaţiile membrilor PNL. De asemenea, testările gratuite vor continua pentru că mai multe localităţii au solicitat acest lucru. Pentru început echipele de specialişti vor merge în comuna Răcoasa. (Raluca MANOLACHE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
relu, acum 4556 zile, 4 ore, 29 minute, 20 secunde
Era bine daca aduceau aparatura si pentru testarea alcoolemiei si a prostiei.La prima ar fi participat lipoveanul cu ochi de inecat Antonescu si la cealalta Ninisor castratul pitigaiat.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.