Internațional

COLOANA: Judecător din Texas, anchetat pentru că şi-ar fi bătut fiica acum şapte ani

Ziarul de Vrancea
3 nov 2011 844 vizualizări
Un judecător din statul american Texas face obiectul unei anchete după ce pe Internet a apărut o înregistrare video în care el îşi bate fiica în vîrstă de 16 ani care suferă de dizabilităţi, informează CNN.

Imaginile au fost postate de o femeie care susţine că ea a fost victima agresiunilor comise în urmă cu şapte ani de părinţii ei. Tatăl este judecătorul William Adams, din comitatul Aransas, statul Texas. Judecătorul Adams a fost suspendat din funcţie timp de două săptămîni, iar cazul său va face obiectul unei anchete judiciare. Într-un interviu acordat postului KZTV, judecătorul Adams a confirmat că el este bărbatul care o bătea pe fiica sa cu o curea, în 2004. "Este suparată pe mine pentru că i-am cerut să aducă maşina înapoi, dar, da, eu sînt în imagini. Mă enervasem. Mama ei era de faţă, nu a suferit răni, a fost demult acest incident. Nu vreau să trec prin asta acum, viaţa mea a fost oricum foarte grea din cauza acestui copil", a explicat Adams.


Israelul îşi suspendă contribuţia la UNESCO

Israelul îşi va înceta contribuţia sa la UNESCO, a anunţat ieri biroul premierului israelian Benjamin Netanyahu, măsura israeliană survenind în urma admiterii palestinienilor în agenţia ONU. Potrivit declaraţiei guvernului israelian, decizia UNESCO din această săptămînă afectează şansele de a ajunge la un acord de pace cu palestinienii şi Israelul îşi va înceta contribuţia sa anuală de două milioane de dolari. Principalul aliat al Israelului, SUA au încetat de asemenea finanţarea după votul de luni în favoarea palestinienilor.

Oamenii fericiţi trăiesc mai mult

Cine vrea să trăiască mult, trebuie să încerce să fie fericit - este concluzia unui studiu recent, care arată că oamenii fericiţi sînt cu 35% mai puţin susceptibili să moară devreme decît cei care se declară nefericiţi. Pînă să ajungă la această concluzie, cercetătorii au cerut celor 3.853 participanţi să spună care este indicele lor de fericire la orele 7, 7 şi jumătate, 19 şi 19 şi jumătate, scrie site-ul 7sur7.be. Ei consideră că acest demers este mult mai potrivit decît să-i întrebi pe oameni ce cred ei despre fericire, concept care variază de la o persoană la alta.
După cinci ani, ei au numărat cîţi dintre participanţi - cu vîrste cuprinse între 52 şi 79 de ani - muriseră, comparînd rezultatul cu indicele de fericire comunicat. Conform rezultatelor, printre cei vii, oamenii care s-au declarat mai fericiţi au fost mai numeroşi decît ceilalţi. "Deşi rezultatele nu dovedesc faptul că fericirea duce obligatoriu la o viaţă mai lungă, cifrele sînt destul de relevante", spune unul din autorii studiului, citat de Agerpres.
Acelaşi studiu a arătat că, în general, oamenii sînt ceva mai puţin fericiţi la sculare şi mai fericiţi spre orele 19.

Vladimir Putin şi-ar fi bătut şi înşelat soţia

Premierul rus Vladimir Putin şi-a bătut şi înşelat soţia, potrivit unor informaţii descoperite de un expert în domeniul spionajului, relatează Daily Mirror. Putin, fost director în cadrul KGB, a avut o "viaţă tumultoasă" în timpul activităţilor sale în oraşul german Dresda, scrie tabloidul britanic. Soţia sa, Ludmila, i-a spus unui agent secret că Putin a utilizat "violenţa conjugală şi a avut numeroase aventuri sexuale" extraconjugale, potrivit unor informaţii compilate de agenţia germană de informaţii BND. Trecutul "tulbure" al actualului premier rus a fost "scos la lumină" de Erich Schmidt-Eenboom, un scriitor şi expert BND, în timpul unor cercetări pentru o teză de doctorat. Cel mai puternic om din Rusia, în vîrstă de 59 de ani, a fost directorul operaţiunilor serviciului sovietic de informaţii în Germania, în perioada 1985-1990. BND a compilat aceste rapoarte utilizînd o agentă sub acoperire. Cunoscută ca Lenchen Sch şi avînd numele de cod "Balcoane", din cauza sînilor generoşi, spioana a devenit o prietenă a Ludmilei, în prezent în vîrstă de 53 de ani. Ea efectua vizite frecvente la apartamentul lui Putin din Dresda şi a ajuns "confidenta" soţiei acestuia. Ludmila a plîns pe umărul lui Lenchen Sch şi şi-a descărcat sufletul în legătură cu presupusele infidelităţi şi tendinţe violente ale soţului ei. Erich Schmidt-Eenboom a descoperit aceste "uimitoare afirmaţii" în timp ce efectua cercetări asupra operaţiunii serviciilor de informaţii germane de infiltrare a cartierului general al KGB. Informaţia ar fi fost oferită Biroului Federal german pentru Protecţia Constituţiei (BfV) şi aliaţilor NATO.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.