Internațional

O fostă Miss, condamnată pentru trafic de droguri

Ziarul de Vrancea
3 nov 2011 765 vizualizări
O fostă regină a frumseţii din Columbia a fost condamnată la aproape şapte ani de închisoare în Argentina, pentru coordonarea unei reţele internaţionale de trafic de droguri, relatează BBC News Online

Modelul Angie Sanclemente Valencia, în vîrstă de 31 de ani, a respins acuzaţiile, negînd că l-ar fi ajutat pe prietenul ei să recruteze tinere pentru a transporta ilegal droguri în Europa, via Mexic. Ea a afirmat că a venit în Argentina pentru a se mărita şi nu pentru a face trafic cu droguri. Prietenul ei, argentinianul Nicolas Gualco, a fost şi el condamnat la şapte ani de închisoare, iar alţi complici au primit sentinţe similare. Acuzarea a afirmat că Sanclemente, arestată în mai 2010 la Buenos Aires, coordona reţeaua internaţională de trafic de droguri. Ancheta poliţiei argentiniene a fost declanşată după arestarea la Cancun a unei complice, în timp ce încerca să se îmbarce într-un avion avînd în bagaje 55 de kilograme de cocaină. Sanclemente a cîştigat în 2000 titlul de Coffee Queen, însă titlul i-a fost retras după ce s-a descoperit că era măritată şi încălcase regulile de înscriere în concurs.

Britanicii pregătesc un atac asupra Iranului

Armata britanică a intensificat pregătirile pentru elaborarea unor planuri de urgenţă în contextul unui conflict militar cu Iranul, pe fondul preocupărilor din ce în ce mai mari în legătură cu programul nuclear iranian, informează ziarul The Guardian. Ministerul britanic al Apărării crede că Statele Unite ar putea accelera planurile pentru efectuarea unor atacuri cu rachetă la instalaţiile nucleare iraniene. Oficialii britanici afirmă că, dacă Washingtonul va formula o solicitare, va primi susţinerea armatei britanice, în pofida unor rezerve ale membrilor Guvernului. În anticiparea unui posibil atac, strategii militari britanici examinează locaţiile unde ar putea trimite nave militare şi submarine echipate cu rachete Tomahawk în următoarele luni, pentru o eventuală campanie aeriană şi maritimă.
De asemenea, Londra se aşteaptă ca Statele Unite să ceară permisiunea pentru lansarea unor atacuri de la baza Diego Garcia, un teritoriu britanic din Oceanul Indian.
Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, şi ministrul Apărării, Ehud Barak, vor să înlăture opoziţia majorităţii miniştrilor faţă de un atac asupra instalaţiilor nucleare iraniene, a anunţat miercuri cotidianul Haaretz.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.