Internațional

Al 7.000.000.000-lea pămîntean este o fetiţă care s-a născut alaltăseară în Filipine

Ziarul de Vrancea
31 oct 2011 589 vizualizări
Asia este continentul unde a venit pe lume, ieri, fiinţa umană cu numărul şapte miliarde, dar unde anume?

O organizaţie caritabilă pentru copii a anunţat că o fetiţă născută într-o regiune defavorizată din India este persoana cu numărul 7 miliarde de pe planetă, la puţin timp după ce o mică filipineză a fost sărbătorită la ea în ţară la naştere. ONU a precizat că anul acesta nu va mai acorda acest titlu simbolic, aşa cum a făcut la pragul de 6 miliarde în urmă cu 12 ani, astfel că mai multe ţări îl vor revendica în cursul zilei de luni. Pentru filipinezi, de exemplu, aceasta este Danica May Camacho, o fetiţă încîntătoare de 2,5 kg născută duminică, cu două minute înainte de miezul nopţii, la Jose Fabella Memorial Hospital din Manila, un spital public din capitala filipineză. Părinţii ei, Florante Camacho şi Camille Dalura, au fost felicitaţi de reprezentanţi ai Naţiunilor Unite, care i-au adus şi un mic tort cu această ocazie.
"Este atît de frumoasă ! Nu-mi vine să cred că este locuitorul cu numărul şapte miliarde al planetei", s-a emoţionat mama ei în sala de naşteri, invadată de ziarişti. Danica a primit o bursă de studii, iar părinţii ei o sumă de bani pentru a-şi deschide un mic magazin, relatează Agerpres.
Potrivit Fondului Naţiunilor Unite pentru Populaţie (UNFPA), Republica Filipine este a 12-a ţară printre cele mai populate din lume, având 94,9 milioane de locuitori, dintre care 54 % au sub 25 de ani.
UNFPA, care şi-a publicat vineri ultimul raport, prevede că populaţia Terrei va continua să crească şi va ajunge la 9,3 miliarde de locuitori în anul 2050 şi la peste 10 miliarde spre sfîrşitul secolului. Documentul avertizează asupra provocărilor la care trebuie să se aştepte lumea. Pentru ţările cele mai sărace, guvernele se vor confrunta cu dificultatea găsirii unui loc de muncă pentru tineri. Fără a mai lua în calcul consecinţele încălzirii climatice, secetei şi exploziei demografice necontrolate în marile oraşe.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.