Internațional

Talibanii lovesc din nou: 13 militari americani ucişi într-un atentat

Ziarul de Vrancea
30 oct 2011 468 vizualizări
Toţi cei 13 militari NATO ucişi sîmbătă la Kabul, într-un atentat sinucigaş cu maşină-capcană sînt de naţionalitate americană, a declarat un oficial din Departamentul Apărării de la Washington

Sursa citată a adăugat că bilanţul ar mai putea creşte, după atacul soldat şi cu moartea a trei civili şi a unui poliţist afgan. Atentatul a fost comis pe una dintre axele rutiere importante din sud-vestul capitalei afgane, în apropierea fostului palat regal, distrus în timpul războiului civil din anii '90.
Directorul spitalului Istiqlal din Kabul, Mohammad Ali Eshan, a declarat că alţi opt afgani răniţi în atac au fost internaţi în spital. Talibanii afgani, care au intensificat recent atacurile la Kabul, au revendicat atacul printr-un SMS transmis AFP de purtătorul de cuvînt Zabihullah Mujahid.
Cel puţin 378 de militari americani au fost ucişi în Afganistan de la începutul anului, potrivit unui bilanţ realizat de site-ul icasualties.org, care nu ia însă în calcul şi victimele înregistrate în atacurile de sîmbătă.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.