Internațional

Bărbat decapitat pentru vrăjitorie în Arabia Saudită Execuţia a fost publică.

Ziarul de Vrancea
30 oct 2011 1047 vizualizări
Un bărbat a fost decapitat pentru vrăjitorie în Arabia Saudită, transmite Hotnews. Incidentul a avut loc la 20 septembrie, însă imaginile dramatice au fost date abia acum publicităţii. Amnesty International a anunţat recent că, doar în acest an, în Arabia Saudită au fost decapitate peste 40 de persoane.

În imagini se poate vedea cum bărbatul, care are capul acoperit de un sac, este aşezat pe jos într-o piaţă publică, cu mîinile legate la spate. În apropiere se află cîteva maşini ale forţelor de securitate, iar spectatorii stau la cîteva zeci de metri distanţă. Călăul ridica sabia şi-l decapitează dintr-o singură lovitură. Potrivit informaţiilor oferite de LiveLeak, saudiţii afirmă că decapitarea reprezintă o metodă de execuţie mai umană şi mai rapidă decît electrocutarea sau injecţia letală.
Cu doar o zi înainte, la 19 septembrie, un cetăţean sudanez a fost executat la Medina sub acuzaţia că "practica vrăjitoria", interzisă în Arabia Saudită de legea islamică sharia. Abdul Hamid al-Fakki a fost arestat în timp ce încerca să introducă în Arabia Saudită patru litri de sînge de tigru. Un complet de judecători religioşi a avut nevoie de doar 10 minute pentru a-l condamna la moarte pe al-Fakki, declarat "mare preot vrăjitor asasin", aflat în slujba Vaticanului.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.