Internațional

Mai rămîne doar Olanda?

Ziarul de Vrancea
27 oct 2011 581 vizualizări
Finlanda va sprijini aderarea deplină a României la Spaţiul Schengen în martie 2012, nu cea etapizată, dacă următorul raport al Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV) va fi pozitiv, l-a asigurat omologul său finlandez pe ministrul de interne Traian Igaş, ieri, la reuniunea Consiliului JAI.

"Ministrul finlandez a subliniat că, în cazul unui viitor raport pozitiv MCV din partea Comisiei Europene, va lua în considerare schimbarea poziţiei sale, respectiv sprijinirea unei decizii de aderare a României la spaţiul Schengen în martie 2012, de această dată însă o aderare deplină cu toate categoriile de frontiere şi nu etapizată", se arată într-un comunicat al MAI. Potrivit documentului citat, ministrul de interne al Finlandei a mai subliniat că Finlanda nu doreşte crearea unor standarde duble în ceea ce priveşte aderarea ţării noastre la spaţiul Schengen, însă este necesar ca autorităţile române să continue lupta împotriva corupţiei şi eforturile în ceea ce priveşte funcţionarea sistemului judiciar.
Preşedinţia poloneză a UE a amînat în 22 septembrie, în Consiliul JAI, votul privind eventuala aderare a României şi Bulgariei la Spaţiul Schengen, în lipsa unui consens al statelor membre, evitînd astfel o decizie negativă. La finalul reuniunii de atunci, Traian Igaş declara că Olanda şi Finlanda au ignorat valori precum încredere, parteneriat şi responsabilitate, des invocate atunci cînd sunt definite principiile de funcţionare ale spaţiului Schengen.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.