Internațional

Un roman, printre posibilile victime ale intemperiilor din nordul Italiei

Ziarul de Vrancea
27 oct 2011 743 vizualizări
Un român a murit după prăbuşirea unei case din cauza inundaţiilor şi alunecărilor de teren din nordul Italiei, scrie site-ul de ştiri IlSecoloXIX.it

Potrivit site-ului citat, un tînărul a murit după prăbuşirea unei case în satul Cassana (comuna Borghetto Vara, regiunea Liguria, nord). În acelaşi sat au mai murit alte trei persoane, cetăţeni italieni. Informaţia privind moartea unui român nu a fost confirmată de autorităţile italiene dar nici de Ministerul Afacerilor Externe din Romania. Purtătorul de cuvînt al MAE, Doris Mircea, a declarat ieri că asupra bărbatului nu s-au găsit acte, astfel încît nu se poate afirma de o manieră certă că acesta ar fi cetăţean român sau nu. "În ceea ce priveşte speculaţia legată de cetăţeanul român care ar fi fost găsit de către autorităţi, se pare că în casa în care a fost găsit decedatul locuia o româncă, care a fost salvată. Vecinii acesteia spun că ea locuia cu soţul, care ar fi român, astfel se presupune, prin deducţie, că acel corp găsit ar fi soţul, cetăţean român. Dar, asupra lui nefiind găsite acte, nu putem să afirmăm şi nu putem să susţinem că e vorba de un cetăţean român sau nu. În momentul în care vom avea date mai sigure vă vom informa prompt", a spus purtătorul de cuvînt al MAE. Ea a menţionat că autorităţile italiene fac încă cercetări pentru a afla identitatea exactă a cetăţeanului găsit decedat.

Fiul lui "Butoane", acuzat de trafic de minori

Dan Grecu, fiul lui Octavian Grecu, zis "Butoane", este acuzat de constituire a unui grup infracţional şi trafic de minori, în timpul percheziţiilor făcute la locuinţa lui fiind găsită o fată de 15 ani. În dosarul DIICOT mai sînt cercetate alte două persoane. Membrii grupării sînt acuzaţi că au recrutat mai multe victime minore, cu vîrste cuprinse între 14 şi 15 ani, din judeţul Giurgiu, pe care le-au constrîns la practicarea prostituţiei. Procurorii DIICOT au efectuat ieri cinci percheziţii domiciliare pe raza judeţului Giurgiu, la locuinţa lui Dan Grecu fiind găsită una din victime, în vîrstă de 15 ani.
Numele lui Octavian Grecu, zis "Butoane", a fost legat, în ultima perioadă de contextul agresiunii comise într-un bar din Giurgiu asupra baschetbalistului american Chauncey Hardy, decedat ulterior. Ionuţ Tănăsoaia, zis şi "Gypsy Gipsanu", tînărul care l-a lovit pe baschetbalistul american, este un apropiat al lui Florin Grecu, pe un site de socializare fiind postată o fotografie în care Tănăsoaia îl ţine de gît pe "Floricel".



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.