Internațional

Un şomer din Berlin a incendiat, din invidie, zeci de limuzine

Ziarul de Vrancea
24 oct 2011 470 vizualizări
El a a fost arestat şi va face ani buni de puşcărie n totuşi, poliţiştii germani caută şi alte persoane care au aceeaşi "ocupaţie"

Un bărbat suspectat că a incendiat mai mult de 100 de maşini în Berlin, într-o serie de atacuri desfăşurate timp de trei luni şi despre care se credea că sînt opera extremiştilor politici, a fost arestat de poliţie, transmite Reuters, citat de Hotnews. Potrivit anchetatorilor, tînărul în vîrstă de 27 de ani “a fost motivat de invidie şi frustrări”. Suspectul a spus că a incendiat 67 de maşini de lux din cauză că era şomer şi plin de datorii. Atacurile sale au vizat mărci precum Audi, BMW şi Mercedes, iar incendiile au distrus alte 35 de autoturisme parcate în apropiere.
Atacurile s-au produs în majoritate în timpul nopţii şi au fost provocate, de cele mai multe ori, de cărbuni folosiţi la grătare. Incendiile i-au intrigat pe anchetatorii germani, mai ales că incidentele au avut loc în perioada campaniei electorale pentru Primăria din Berlin.
Bărbatul era suspectat de poliţişti de mai multe săptămîni. El a fost identificat într-o înregistrare video din august, iar anchetatorii i-au pus telefonul sub supraveghere. Dacă va fi declarat vinovat, suspectul riscă de la 1 la 15 ani de detenţie şi plata unor despăgubiri de milioane de euro.
Totuşi, poliţiştii caută în prezent şi alţi suspecţi. Reuters scrie că incendierea maşinilor a luat amploare în Berlin în acest an, în care s-au înregistrat peste 470 de atacuri. În unele nopţi, au fost incendiate peste 10 maşini.
Poliţia din Berlin a solicitat ajutorul guvernului federal, pentru echipament modern şi elicoptere dotate cu camere de luat vederi termale. Circa 500 de poliţişti au fost trimişi noaptea pe străzi pentru a căuta suspecţi, iar autorităţile au creat o forţă specială de 150 de persoane însărcinată cu descoperirea atacatorilor. În plus, Primăria a oferit şi recompense de 5.000 de euro pentru informaţii ce ar fi dus la prinderea suspecţilor.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.