Internațional

Englezii anunţă o iarnă friguroasă în Europa

Ziarul de Vrancea
11 oct 2011 1374 vizualizări
Ei au luat în considerare pentru această prognoză modificările de temperatură şi de intensitate a curenţilor în Oceanul Atlantic ,dar şi activitatea scăzută a Soarelui

Europa se va confrunta cu o iarnă grea şi cu temperaturi reduse, consideră meteorologii englezi, în baza unor analize asupra modificărilor de temperatură şi de intensitate a curenţilor în Oceanul Atlantic, care - potrivit oamenilor de ştiinţă - au un rol determinant în stabilirea caracterului iernii în ţările europene, inclusiv în partea europeană a Rusiei, relatează Agerpres.
Cu o săptămînă în urmă, britanicii se bronzau sub un soare dogoritor, iar la Londra se înregistrau temperaturi de circa 30 de grade Celsius. S-a terminat cu temperaturile ridicate, avertizează meteorologii care anunţă că pînă la sfîrşitul acestei săptămîni în multe regiuni ale Marii Britanii temperatura va scădea pe timpul nopţii pînă la minus trei grade. Cu cîteva zile în urmă, în nordul Scoţiei a căzut prima ninsoare din acest an.
În Europa se aşteaptă o iarnă destul de friguroasă, mai spun ei, indicînd că în afară de analizele asupra modificărilor de temperatură şi de intensitate a curenţilor în Oceanul Atlantic au mai luat în considerare şi aşa-numitul "efect La Nina". Acesta determină în mare măsură caracterul iernilor în Europa, consideră experţii. În plus, afirmă oamenii de ştiinţă, de capriciile vremii este responsabil într-o oarecare măsură şi Soarele. În ultimul timp, acesta - aflîndu-se într-o activitate de intensitate redusă din cel de-al 11-lea ciclu - a emis mai puţine raze ultraviolete. Ca urmare, pe Pămînt, în unele locuri a fost neobişnuit de cald, în timp ce în alte zone însă s-au înregistrat temperaturi sub cele normale în această perioadă.
Mai mult, experţii spun că şi circulaţia maselor de aer în atmosfera s-a încetinit în ultimul timp, ceea ce i-a determinat pe unii dintre ei să presupună că Europa "ar putea să intre într-o nouă mică eră glaciară cînd se aşteaptă o scădere semnificativă a temperaturii medii a aerului". Acest fenomen s-a întîmplat acum 300 de ani în Europa, cînd ierni friguroase s-au înregistrat de-a lungul mai multor decenii, avertizează meteorologii britanici, care au pus la dispoziţia guvernului lor prognozele lor cu privire la iarna care se aşteaptă.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.