Internațional

COLOANAde stiri internationale: Nava italiană sechestrată de piraţi a fost eliberată de forţele speciale

Ziarul de Vrancea
11 oct 2011 692 vizualizări
Nava italiană Montecristo, deturnată luni în largul coastelor Somaliei, a fost eliberată ieri, în urma unui asalt al forţelor speciale britanice.

"Nava a fost eliberată", a declarat un purtător de cuvînt al Ministerului italian al Apărării, fără a face alte precizări. Potrivit presei italiene, 11 piraţi s-au predat în cursul operaţiunii forţelor speciale. Cei 23 de membri ai echipajului reuşiseră să se refugieze într-o încăpere blindată.

Germanii şi britanicii, campionii şosetelor curate

Atunci cînd vorbim de igienă, e mai uşor să găseşti un neamţ sau un britanic cu şosete curate decît un francez sau un elveţian, potrivit unui sondaj publicat ieri în Confederaţie de societatea elveţiană Blacksocks. Acest studiu, care examinează comportamentele vestimentare a 3.000 de persoane din şase ţări europene, arată că 78% dintre germani şi britanici îşi schimbă şosetele zilnic. Procentajul elveţienilor este de 70% si cel al francezilor de 66%. În medie, 77% dintre persoanele interogate, bărbaţi şi femei, declară că îşi schimbă zilnic şosetele, iar 11% la fiecare două zile. 4% îşi schimbă şosetele la trei zile şi 1% o dată pe săptămînă. Germanii deţin în medie 24 de perechi de şosete, austriecii 23 de perechi, elveţienii 22 şi francezii 17.

Navă cu marinari români în echipaj, prinsă în Venezuela că transporta droguri

O navă belgiană din echipajul căreia fac parte şi români a fost oprită într-un port din Venezuela după ce la bord au fost descoperite 460 de kilograme de cocaină. Oficial, nava transporta oţel spre Franţa, iar drogurile au fost depistate în timp ce nava se deplasa pe fluviul Orinoco. Echipajul navei este format din 22 de marinari din Filipine, România, Bulgaria şi alte state europene. Membrii echipajului sînt interogaţi de procurorii din Venezuela. Autorităţile din Venezuela au interceptat 35 de tone de droguri în cursul anului 2011.

Poliţia din Boston a arestat o sută de protestatari

Poliţia din Boston a intervenit pentru dispersarea protestatarilor din parcul Rose Fitzgerald Kennedy, arestînd aproximativ 100 de manifestanţi, informează Boston Globe. Pe Bulevardul Atlantic au fost mobilizaţi aproximativ 200 de poliţişti şi zeci de dube ale forţelor de ordine. Poliţia a somat protestatarii să părăsească în cîteva minute zona ocupată, avertizînd că, în caz contrar, vor fi efectuate arestări. Însă protestatarii din cadrul mişcării "Ocupaţi oraşul Boston!" au continuat să scandeze "Poporul unit nu va fi înfrînt niciodată" şi "Este un protest paşnic, toată lumea ne urmăreşte". După aproximativ zece minute, agenţii de poliţie au păstruns în parc şi au izolat grupul. În cursul confruntărilor au fost arestate 100 de persoane, iar un agent de poliţie a fost rănit uşor. În parc erau aproximativ 1.000 de protestatari.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.