Internațional

Rusia încă sprijină masacrele din Siria

Ziarul de Vrancea
10 oct 2011 663 vizualizări
China i s-a alăturat în Consiliul de Securitate ONU, ambele ţări respingînd o rezoluţie care condamna violenţele regimului sirian n "Propunem adoptarea unei rezoluţii echilibrate, care să condamne violenţele comise de ambele părţi", a promis în schimb ministrul rus de Externe

Rusia este pregătită să îi propună Consiliului de Securitate al ONU un proiect de rezoluţie privind Siria mai "echilibrat" faţă de cel de săptămîna trecută căruia i s-a opus împreună cu China, a declarat ieri ministrul de Externe rus, Serghei Lavrov. "Propunem adoptarea unei rezoluţii echilibrate, care să condamne violenţele comise de ambele părţi", atît ale regimului preşedintelui Bashar al-Assad, cît şi ale opoziţiei, a declarat şeful diplomaţiei ruse într-un interviu publicat în revista Profil. Totodată, "trebuie să-i cerem lui Assad să continue programul de reforme angajat", iar opoziţiei să accepte calea negocierilor, a adăugat ministrul rus, insistînd că Rusia şi China sînt pregătite să propună o asemenea rezoluţie privind Siria.
Rusia şi China, state membre permanente ale Consiliului de Securitate al ONU, alături de Franţa, Marea Britanie şi SUA, au făcut uz de dreptul de veto la votarea unui proiect de rezoluţie de condamnare a represiunilor comise de regimul de la Damasc, care de la jumătatea lunii martie şi până acum s-au soldat cu aproximativ 2.900 de morţi, conform estimărilor ONU. Moscova a propus un proiect de rezoluţie care insistă asupra necesităţii dialogului politic, nu pe sancţionarea Siriei.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.