Internațional

Sute de manifestanţi anti-bănci, arestaţi la New York

Ziarul de Vrancea
2 oct 2011 594 vizualizări
Ei au încercat să blocheze podul Brooklyn

Mai mult de 700 de persoane ce protestau împotriva corporaţiilor, a încălzirii globale şi a inechităţilor sociale au fost arestate la New York după ce au mărşăluit pe podul Brooklyn şi au blocat o linie de circulaţie pentru cîteva ore, într-o confruntare tensionată cu poliţiştii. Acţiunea de sîmbătă după-amiază a venit la două săptămîni după începutul acţiunii "Ocupaţi Wall Street", în cadrul căreia cîteva sute de manifestanţi ce critică influenţa banilor în politica americană şi denunţă nedreptăţile sistemului financiar şi-au instalat tabăra în Districtul Financiar din Manhattan. Potrivit informaţiilor, demonstranţii au hotărît să traverseze podul de peste East River pentru a merge în Brooklyn. Ajunşi pe pod, unii dintre manifestanţi au intrat pe carosabil, deşi au fost avertizaţi de poliţie că vor fi sancţionaţi dacă blochează benzile de circulaţie. Cei mai mulţi dintre cei reţinuţi au fost amendaţi pentru tulburarea ordinii publice. Ei au fost eliberaţi după ce au primit citaţii pentru prezentarea în faţa judecătorilor.
Marşuri de protest împotriva sistemului bancar şi a corporaţiilor au mai avut loc sîmbătă şi în Albuquerque (New Mexico), Boston şi Los Angeles. Protestele au fost în majoritate paşnice.
Vedete de la Hollywood, precum Michael Moore şi Susan Sarandon, s-au oprit să discute cu manifestanţii de pe Wall Street. Numărul celor care protestează variaza zilnic, însă un grup format din circa 200 de persoane rămîne permanent la locul protestului. Ei dorm pe saltele, bat în tobe şi folosesc laptopuri Mac pentru a strînge aderenţi. De cîteva ori pe zi, ei mărşăluiesc spre Wall Street strigînd: "Aşa arată democraţia!".


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
flp, acum 4587 zile, 21 ore, 38 minute, 33 secunde
Las' ca vin minerii lor ca sa "restabileasca ordinea publica"!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.