Internațional

Medicul lui Michael Jackson susţine că acesta s-ar fi sinucis

Ziarul de Vrancea
28 sep 2011 669 vizualizări
Doctorul, acuzat că a făcut "greşeli grave" ce au dus la moartea cîntăreţului, a declarat în faţa instanţei că Jackson începuse să ia medicamente fără acordul lui

Michael Jackson şi-a "provocat singur moartea" luînd un medicament cînd doctorul nu era cu el, a spus marţi avocatul medicului cîntăreţului în prima zi a procesului de la Los Angeles, relatează Agerpres. "A acţionat fără ştiinţa medicului, fără permisiunea lui, ignorîndu-i sfaturile şi acest lucru i-a provocat moartea", a declarat avocatul Ed Chernoff. "Sîntem convinşi că probele ştiinţifice vor arăta că, atunci cînd doctorul Murray a ieşit din cameră, Michael Jackson şi-a administrat singur o doză de propofol care, alături de lorazepam, i-a provocat o adevărată furtună în corp", a adăugat avocatul. Această combinaţie "l-a ucis pe loc", pe 25 iunie 2009, a mai spus avocatul.
Doctorul Murray a recunoscut că i-a administrat propofol cîntăreţului în dimineaţa zilei în care a murit, după ce îi dăduse valium în cursul nopţii şi apoi lorazepam şi midazolam, două anxiolitice. El a declarat la poliţie că a început să trateze insomnia lui Michael Jackson cu propofol cu şase săptămîni înainte să moară, administrîndu-i intravenos 50 mg în fiecare seară. Avocaţii lui susţin în schimb că însuşi cîntăreţul, avînd impulsuri suicidare, şi-ar fi administrat o doză suplimentară de propofol, în absenţa medicului său.
Doctorul lui Michael Jackson, Conrad Murray, a comis "greşeli grave" care au dus la moartea regelui muzicii pop, a spus marţi procurorul în deschiderea dezbaterilor din procesul ultramediatizat de la Los Angeles.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.