Internațional

COLOANA international

Ziarul de Vrancea
21 sep 2011 697 vizualizări
Ce a ajuns stema URSS: încalcă bunele moravuri

Tribunalul Uniunii Europene a decis că fosta stemă a URSS nu poate fi înregistrată ca "marcă comunitară", refuzul fiind întemeiat pe un articol care prevede posibilitatea de a respinge o marcă dacă ea este contrară "ordinii publice şi bunelor moravuri" existente chiar şi într-o anumită zonă a UE. "Tribunalul a respins o acţiune în anulare formulată împotriva deciziei Oficiului pentru Armonizare în cadrul Pieţei Interne (OAPI) prin care se respinge cererea unei societăţi de a înregistra drept marcă comunitară o reprezentare grafică identică cu stema fostei URSS. Avînd în vedere legislaţia şi practica administrativă din anumite state membre, OAPI a considerat că simbolurile în cauză urmau să fie percepute ca fiind contrare ordinii publice şi bunelor moravuri de o parte importantă a publicului vizat din acele state membre ale Uniunii Europeane care au fost supuse regimului sovietic", se precizează într-un comunicat de ieri al instituţiei. În decizia pronunţată marţi, Tribunalul UE a considerat că OAPI "nu a săvîrşit o eroare de apreciere atunci cînd a constatat că marca solicitată era contrară ordinii publice şi bunelor moravuri în percepţia publicului relevant din Ungaria".

Turcia restrînge relaţiile cu Siria

Turcia a întrerupt dialogul cu Siria şi are în vedere sancţiuni împotriva Damascului, în urma reprimării manifestaţiilor de contestare a regimului preşedintelui sirian Bashar al-Assad, a declarat primul ministru turc Recep Tayyip Erdogan, după întrevederea avută, la New York, cu preşedintele american Barack Obama. "Am rupt discuţiile mele cu administraţia siriană. N-am fi dorit să ajungem niciodată aici, dar, din nefericire, această administraţie ne-a împins să luăm această decizie", a explicat Erdogan, în cursul unei conferinţe de presă la New York. Turcia are în vedere impunerea de sancţiuni împotriva statului vecin şi se va angaja în discuţii pe această temă cu SUA, care au anunţat deja astfel de măsuri, a indicat premierul de la Ankara. "Vom vedea în coordonare cu Statele Unite care ar putea fi sancţiunile noastre", a afirmat el, precizînd că Ankara "nu mai are încredere în administraţia siriană", pe care a acuzat-o că duce o campanie de denigrare a Turciei. Erdogan a mai anunţat că se va deplasa în curînd în provincia turcă Hatay, din sudul ţării, pentru a vizita taberele unde sînt găzduiţi din luna aprilie aproximativ 7.000 de refugiaţi sirieni.

În Grecia, grevele generale se ţin lanţ
 
Sindicatele elene din sectoarele public şi privat ADEDY şi GSEE au lansat, ieri, un apel la greve generale de 24 de ore în zilele de 5 şi 19 octombrie. Grevele au fost anunţate de către cele două uniuni sindicale pentru a protesta faţă de noile măsuri de austeritate pe care guvernul elen ar urma să le adopte la solicitarea creditorilor săi internaţionali (UE şi FMI) în scopul îndeplinirii obiectivelor propuse pentru bugetul din 2011. Potrivit sursei citate, ADEDY şi GSEE reprezintă circa 2,5 milioane de angajaţi sau jumatate din forţa de muncă din ţară. Ele au organizat greve repetate după ce Grecia a obţinut anul trecut un plan de salvare din partea UE/FMI de 110 miliarde de euro pentru a se evita falimentul.

Doi americani deţinuţi în Iran sub acuzaţia de spionaj au fost eliberaţi

Cei doi excursionişti americani deţinuţi în Iran din 2009 sub acuzaţia de spionaj au fost eliberaţi ieri, via ambasada Elveţiei, care reprezintă interesele SUA la Teheran afirmă un oficial american citat de CNN. Justiţia iraniană confirmase oficial, ieri, decizia de eliberare a celor doi americani deţinuţi de doi ani în Iran pentru spionaj, după ce a "transformat pedeapsa lor cu închisoarea în cauţiune de cinci miliarde de riali" (circa 400.000 de dolari).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.