Internațional

COLOANA:A sunat într-o săptămînă de 1.140 de ori la 112

Ziarul de Vrancea
18 sep 2011 475 vizualizări
Un bulgar în vîrstă de 50 de ani din satul Dolna Hubavka, în provincia Omurtag, a apelat de 1.140 de ori numărul de urgenţă 112, în doar o săptămînă, a anuntat Directoratul de Poliţie Regional, citat de Novinite.

Poliţia anchetează cazul, iar suspectul riscă să primească o amendă de cîteva mii de leva. Poliţia a fost informată vineri în legătura cu numărul mare de apeluri false efectuate de bulgar. Acesta ar fi sunat de 1.140 de ori la numărul de urgenţă, în perioada 18-25 august. Potrivit legilor din Bulgaria, el ar putea fi amendat cu o sumă cuprinsă între 2.000 şi 5.000 de leva (1.000-2.600 de euro). Amenda ar putea creşte la 10.000-20.000 de leva (5.200-10.400 de euro) dacă apelurile false au determinat mobilizarea echipelor de urgenţă.

Ceasuri de mii de euro la mîinile demnitarilor chinezi - o anchetă a unui blogger cenzurată de autorităţi

Autorităţile chineze au cenzurat rezultatele unei anchete privind ceasurile de lux purtate de responsabilii guvernamentali, care a fost publicată pe Internet de un blogger şi a fost salutată de presa oficială. Bloggerul care se prezintă drept Huaguoshanzongshuji a declarat că, în noaptea de sîmbătă spre duminică, rezultatul investigaţiei a fost şters din contul său de pe platforma de microblogging Weibo, apreciind că măsura a fost luată ca urmare a presiunilor exercitate de Departamentul Propagandei. Militantul, cunoscut în blogosfera chineză, publicase fotografii ale mai multor oficiali chinezi, indicînd în cazul fiecăruia marca şi valoarea ceasurilor purtate. Printre aceştia se numără şi Sun Jingmiao, preşedintele Comisiei naţionale pentru dezvoltare şi reformă din provincia Zhejiang, care poartă un Rolex în valoare de 8.000 de euro, sau Zhou Wenzhang, vicepreşedintele şcolii naţionale de administraţie, care poartă un ceas identificat drept Piaget Emperador, cu o valoare estimată la 11.000 de euro. Într-un comentariu publicat sîmbătă, agenţia oficială China Nouă a apreciat că serviciile de luptă împotriva corupţiei ar trebui să se inspire din metodele de lucru ale bloggerului. "Un simplu ceas poate dezvălui acte de corupţie ascunse de unii responsabili lacomi şi aceasta arată că actele de corupţie lasă urme", a afirmat China Nouă.

Tînără ucisă de capsulele de cocaină ascunse în stomac

O femeie în vîrstă de 30 de ani, de origine spaniolă, a murit în Bolivia, în urma unei supradoze de cocaină, după ce în stomacul său au fost găsite 97 de capsule, înainte de a se îmbarca într-o cursă spre Europa, au informat, vineri, surse judiciare. Victima, Esther Rodriguez, a fost găsită în noaptea de joi spre vineri, în toaleta aeroportului din Santa Cruz, capitala economică a Boliviei, de unde trebuia să ia o cursă spre Spania, a precizat procurorul Ruddy Parada. În urma autopsiei s-a constatat că femeia avea în stomac 97 de capsule de cocaină. Şapte dintre ele s-au deschis şi i-au provocat cel mai probabil o intoxicaţie acută, ceea ce a dus la deces, a spus procurorul. O anchetă a fost declanşată în acest caz pentru a determina persoanele cu care a intrat în contact tînăra femeie şi cine i-a furnizat drogurile în Bolivia, care este cel de-al treilea producător de cocaină din lume, după Columbia şi Peru.

Aglomeraţie mare în competiţia pentru preşedinţia Bulgariei

Optsprezece candidaţi pentru postul de preşedinte şi tot atîţia pentru cel de vicepreşedinte au fost înregistraţi de Comisia Electorală Centrală pentru a participa la alegerile prezidenţiale din Bulgaria care sînt programate pentru data de 23 octombrie. Termenul limită pentru înregistrarea candidaţilor a expirat sîmbătă. Potrivit sondajelor de opinie, trei tandemuri au cele mai mari şanse de a ajunge la un eventual al doilea tur de scrutin care va avea loc la 30 octombrie. Pe primul loc în sondajele de opinie se situează Rosen Plevneliev şi Margarita Popova, numiţi de partidul GERB. Plevneliev a demisionat recent din postul de ministru al Dezvoltării Regionale pentru a participa la alegeri, în timp ce Margarita Popova, care este candidat pentru postul de vicepreşedinte, a preferat să-şi păstreze postul de ministru al Justiţiei, luîndu-şi concediu în perioada campaniei.


Dr. House a ajuns în Guinness Book

Actorul britanic Hugh Laurie, celebru pentru rolul său în serialul de televiziune american "Doctor House" a fost inclus în Cartea recordurilor Guinness, fiind considerat actorul care atrage cei mai mulţi spectatori în faţa micilor ecrane, potrivit Sky News. S-a calculat că acest serial de televiziune american este urmărit de aproape 82 milioane de oameni din 66 de ţări, înregistrînd astfel un record absolut în domeniu. Un alt serial de succes, "CSI: Miami (Crime Scene Investigation: Miami)", rămîne în urma lui cu opt milioane de telespectatori.
Astfel, Hugh Laurie i-a luat locul David Hasselhoff, celebru pentru rolurile sale din serialele de televiziune "Knight Rider" şi "Baywatch". Mai mult, rolul "Doctor House" a făcut ca starul britanic să devină cel mai bine plătit actor de televiziune, cu 400 de mii de dolari pe episod.
Canalul Fox a început difuzarea acestui serial în noiembrie 2004. Pînă în prezent, publicul a putut viziona şapte sezoane, care au inclus în total 155 de episoade. Difuzarea celui de-al optulea sezon al serialului va începe în octombrie a.c.
În pofida succesului fulminant, Hugh Laurie, 51 de ani, a anunţat recent că se gîndeşte să pună capăt carierei sale de actor de televiziune pentru a se dedica în totalitate muzicii. El interpretează remarcabil jazz şi blues la pian, chitară şi saxofon. Recent, Laurie a debutat cu albumul Let Them Talk, după care a susţinut o serie de concerte în Europa.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.