Internațional

COLOANA de stiri:Australia a introdus "al treilea gen" pe paşapoarte

Ziarul de Vrancea
15 sep 2011 428 vizualizări
Australienii au o a treia opţiune cînd completează cîmpul "sex" pe cererile de paşaport, conform noilor reguli menite să combată discriminarea de gen, informează BBC

Astfel, transsexualii şi cei de sex nedefinit (care prezinta caractere sexuale atît feminine, cît şi masculine, dezvoltate diferit) vor putea să opteze pentru genul nedeterminat, bifînd "X". Persoanele ale căror sex era diferit decît cel de la naştere puteau să îşi schimbe paşaportul cu genul pe care îl doreau numai după operaţia de schimbare de sex. Un senator australian, Louise Pratt, al cărui partener a fost născut femeie şi acum este bărbat, spune că reforma este un mare pas înainte. "Au fost multe cazuri de persoane care au fost reţinute la aeroporturi de autorităţile din vamă pentru că paşapoartele lor nu reflectau felul în care arătau. Este foarte supărător şi uneori periculos", a spus ea.

Român găsit într-un tren din Franţa cu un revolver încărcat în rucsac

Poliţiştii elveţieni au confiscat un revolver încărcat de la un român care călătorea într-un tren între Strasbourg şi Basel, arma fiind transportată într-un rucsac despre care românul a spus că l-a furat, relatează site-ul www.lematin.ch. Poliţiştii de frontieră elveţieni au confiscat revolverul încărcat în gara din Basel. Descoperirea a avut loc marţi seară, în urma unui control efectuat la coborîrea din tren. Încărcat şi armat, revolverul era înfăşurat într-o batistă, au declarat ieri autorităţile locale, citate de site-ul elveţian. Bărbatul, de naţionalitate română, a explicat că a furat rucsacul în Strasbourg şi că nu ştia ce conţine. El a fost reţinut de poliţia din Basel.

Israelul şi-a evacuat ambasada din Iordania

Israelul şi-a retras temporar ambasadorul din Iordania de teama unor demonstraţii violente împotriva ambasadei sale de la Amman. Ambasadorul Daniel Nevo şi alţi diplomaţi, care în mod obişnuit îşi petrec sfîrşitul de săptămînă în Israel, au fost aduşi în ţară mai devreme după ce au fost avertizaţi de iminenţa unor proteste pro-palestiniene. În Egipt, una dintre puţinele ţări arabe care au recunoscut statul evreu, ambasada israeliană a fost luată cu asalt de manifestanţi sîmbătă, forţînd evacuarea acesteia. Cele două ţări sînt în negocieri pentru reactivarea misiunii de la Cairo. Israelul va decide sîmbătă dacă diplomaţii săi de la Amman se vor întoarce duminică, cum fac de obicei. O parte a personalului a rămas la ambasada din capitala Iordaniei, sub protecţia gărzilor iordaniene.

Sarah Palin, acuzată că s-a drogat şi şi-a înşelat soţul

Sarah Palin este acuzată că s-ar fi drogat, ar fi avut o aventură de o noapte cu un baschetbalist, înainte de căsătorie, precum şi o relaţie extraconjugală, în anii 1990, informează Sky News. Dezvăluirile, conţinute într-o biografie neautorizată realizată de Joe McGinniss, ar putea afecta şansele lui Palin de a candida la preşedinţia SUA în 2012. Potrivit revistei National Enquirer, care a obţinut o copie a cărţii, Sarah Palin s-a drogat cu cocaină şi marijuana în tinereţe. În plus, Sarah Palin ar fi avut o relaţie de şase luni, la jumătatea anilor 1990, cu partenerul de afaceri al soţului ei, aceasta afectîndu-i căsătoria. Înainte de căsătorie, Sarah Palin ar fi avut o aventură de o noapte cu celebrul baschetbalist Glen Rice.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.