Internațional

Stiri internationale pe scurt : Un italian i-a dat foc iubitei sale din Romania

Ziarul de Vrancea
11 sep 2011 366 vizualizări
O româncă în vîrstă de 24 de ani din Italia a fost incendiată de concubinul ei italian, în vîrstă de 47 de ani, informează publicaţia La Stampa, în ediţia online

Gina Felicia C. a fost stropită cu alcool şi incendiată de concubinul ei, Salvatore Biscottello. Incidentul a avut loc la Moncalieri, în apropierea oraşului Torino (nord). Potrivit carabinierilor, pe fondul unei discuţii aprinse între cei doi, Salvatore Biscottello a incendiat-o pe tînăra româncă cu care avea o relaţie de cîteva luni. Probabil dîndu-şi seama de ceea ce făcuse, italianul a intervenit pentru stingerea tinerei, dar a fost cuprins şi el de flăcări. Cei doi au fost transportaţi la spital şi sînt în stare gravă.

Cehii se laudă că au contribuit decisiv la descoperirea lui ben Laden

Serviciile de informaţii militare cehe (VZ) au anunţat în raportul lor anual publicat vineri seara la Praga că au furnizat, anul trecut, aliaţilor informaţii "pertinente" care ar fi putut conduce la eliminarea lui Osama ben Laden.
VZ a "obţinut în 2010, prin intermediul propriilor surse, informaţii despre deplasările şi locurile de sejur ale unor importanţi terorişti", afirmă raportul, disponibil pe site-ul de internet al serviciilor cehe. Considerate "pertinente" de analişti, "aceste informaţii au fost transmise serviciilor de informaţii partenere şi ar fi putut conduce, în consecinţă, la capturarea celui mai căutat terorist din lume", se poate citi în document. Publicat cu două zile înainte de comemorarea a zece ani de la atentatele din 11 septembrie 2001 în Statele Unite, raportul anual al VZ nu furnizează detalii suplimentare. Ben Laden a fost ucis într-o operaţiune a forţelor speciale americane la 2 mai, în oraşul-garnizoană Abbottabad, în nordul Pakistanului.



Nivel minim record al gheţarilor arctici

Suprafaţa de gheţuri din Arctică, unul dintre elementele esenţiale ale climei planetei, a atins în această săptămînă cel mai redus nivel de la începerea măsurătorilor prin satelit, în 1972, au anunţat sîmbătă cercetătorii germani.
În 8 septembrie, gheţurile de la Polul Nord nu mai acopereau decît 4,24 milioane de kilometri pătraţi, potrivit Institutului de fizică a mediului de la Universitatea din Bremen. Este vorba de "un minim istoric", inferior cu circa 0,5% precedentului record, care data din septembrie 2007, spune Georg Heygster, de la acest institut. Potrivit centrului american specializat în observarea zăpezii şi a gheţii (NSIDC), acest precedent record era de 4,1 milioane de km pătraţi. Topirea gheţii în timpul verii este, potrivit oamenilor de ştiinţă, un indicator cheie al încălzirii globale, cu efecte negative la scară planetară. Ea dovedeşte impactul activităţilor umane asupra cilmatului în cursul ultimelor decenii, spun cercetătorii. "Reculul gheţii nu mai poate fi explicat prin variabilele naturale de la un an la altul", crede Georg Heygster. "Modelele climatice arata mai degrabă că acest recul este legat de încălzirea climatică, mai pronunţată în Arctica din cauza efectului de albedou", fracţiunea de energie solară refletata spre spaţiu, a adăugat el. Cînd o suprafaţă acoperită anterior de zăpadă sau de gheaţă este înlocuită de o întindere de mare de culoare mai închisă, aceasta din urmă absoarbe mai multă lumină solară şi, deci, căldură.
Temperaturile din regiunea arctică au crescut de două ori mai repede decît temperaturile medii din cursul ultimilor cincizeci de ani.




Chirac şi Villepin, acuzaţi că au primit mită de la mai mulţi lideri africani

Avocatul francez Robert Bourgi, consilier al preşedintelui Nicolas Sarkozy, afirmă că a fost prezent de cîteva ori cînd li s-au oferit sume de bani lui Jacques Chirac şi Dominique de Villepin. "Toate sînt afirmaţii absurde şi paravane de fum", a reacţionat de Villepin în Journal Du Dimanche (JDD).
Într-un interviu acordat acestei publicaţii, Robert Bourgi a declarat că a asistat de mai multe ori la situaţii în care i s-au oferit bani lui Jacques Chirac personal, la Primăria din Paris", a spus el. "Nu au fost niciodată mai puţin de cinci milioane de franci. Se putea ajunge şi la 15 milioane", a spus el. "Îmi amintesc cînd i s-au oferit prima dată bani lui Villepin. Banii proveneau de la mareşalul Mobutu, preşedintele Zairului. Era în 1995", adaugă el. "Prin intermediul meu, în biroul său, cinci şefi de state africane - Abdoulaye Wade (Senegal), Blaise Compaoré (Burkina Faso), Laurent Gbagbo (Coasta de Fildeş), Denis Sassou Nguesso (Congo-Brazzaville) şi Omar Bongo (Gabon) - au adus zece milioane de dolari pentru campania din 2002", susţine avocatul. Fostul premier francez Dominique de Villepin a declarat că este vorba de declaraţii "nedemne" şi "mincinoase". "Observ o intenţie de a păta preşedinţia lui Jacques Chirac", a subliniat de Villepin



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.