Internațional

S-au saturat de tenis?

Ziarul de Vrancea
5 sep 2011 658 vizualizări
Tomas Berdych este cel de-al 17-lea jucator care abandoneaza la US Open * la feminin, eliminarea Mariei Sarapova este marea surpriza a turului III

Ultimul turneu de Grand Slam al anului este grevat de o serie parca nesfirsita de abandonuri. Tenismanul ceh Tomas Berdych (nr. 9) a devenit cel de-al 17-lea sportiv care abandoneaza sau care renunta la US Open. Accidentat la umar, Berdych a renuntat in setul al doilea al confruntarii cu sirbul Janko Tipsarevic, in momentul in care era condus cu 6-4, 5-0. Finalistul turneului de la Wimbledon din 2010 a fost nevoit sa abandoneze din cauza unei probleme la umarul drept si in semifinalele de la Cincinnati, in urma cu doua saptamini. "Am probleme la umarul drept. Am simtit dureri pentru prima data la Cincinnati, in sferturile de finala, in meciul cu Federer. Am avut noroc ca am putut sa termin meciul, dar a doua zi, in semifinale, am abandonat. Aici am simtit dureri la partida cu Fognini. Nu am putut sa lovesc mingea la antrenament", a declarat Berdych. Cehul in virsta de 25 de ani cu este singurul sportiv important care a abandonat la US Open sau a renuntat la participare. Suedezul Robin Söderling (nr. 6), bolnav, si americanca Venus Williams, slabita de o maladie, au fost nevoiti sa renunte la participare. Sirbul Novak Djokovici si spaniolul Rafael Nadal, primii doi clasati in ierarhia mondiala, au beneficiat de abandonurile adversarilor lor. Djokovici a ramas 44 de minute in teren in primul tur, la meciul cu irlandezul Conor Niland, victima a unei intoxicatii alimentare. Nadal a jucat doua seturi, in turul doi, impotriva lui Nicolas Mahut, care a suferit o contractura abdominala. Bilantul de 17 sportivi nu include si absenta anuntata inaintea turneului a jucatoarei belgiene Kim Clijsters, dubla detinatoare a titlului, care are probleme la abdominali. Tot in turul III a abandonat si veteranul german Tommy Haas, in fata argentinianului Juan Monaco, la scorul de 4-6, 1-6, 0-2, dar si spaniolul Marcell Granollers in fata compatriotului sau, Juan Carlos Ferrero la scorul de 1-6, 3-4.
In aceeasi faza, s-au mai inregistrat rezultatele: Novak Djokovic (Serbia) – Nikolai Davidenko (Rusia) 6-3, 6-4, 6-2; Oleksandr Dolgopolov (Ucraina) – Ivo Karlovic (Croatia) 6-7, 6-2, 6-4, 6-4; Roger Federer (Elvetia) – Marin Cilic (Croatia) 6-3, 4-6, 6-4, 6-2; Jo-Wilfried Tsonga (Franta) – Fernando Verdasco (Spania) 6-3, 7-5, 6-4; Mardy Fish (SUA) – Kevin Anderson (Africa de Sud) 6-4, 7-6, 7-6.
Marea surpriza a turului III feminin a fost eliminarea Mariei Sarapova, care a cedat cu 3-6, 6-3, 3-6 in fata italiencei Flavia Pennetta. In rest, rezultate normale: Caroline Wozniacki (Danemarca) – Vania King (SUA) 6-2, 6-4; Svetlana Kuznetova (Rusia) – Akgul Amanmuradova (Uzbekistan) 6-4, 6-2; Andrea Petkovic (Germania) – Roberta Vinci (Italia) 6-4, 6-0; Carla Suarez (Spania) – Silvia Soler (Spania) 6-0, 6-4; Serena Williams (SUA) – Viktoria Azarenka (Belarus) 6-1, 7-6; Anastasia Pavliucenkova (Rusia) – Jelena Jankovic (Serbia) 6-4, 6-4; Francesca Schiavone (Italia) – Chanelle Scheepers (Africa de Sud) 5-7, 7-6, 6-3; Peng Shuai (China) – Julia Görges (Germania) 6-4, 7-6; Maria Kirilenko (Rusia) – Christina McHale (SUA) 6-2, 6-3; Samantha Stosur (Australia) – Nadia Petrova (Rusia) 7-6, 6-7, 7-5; Sabine Lisicki (Germania) – Irina Falconi (SUA) 6-0, 6-1; Vera Zvonareva (Rusia) – Anabel Medina (Spania) 6-4, 7-5.
Perechea Sorana Cirstea/Ayumi Morita (Romania/Japonia) a ratat, simbata, calificarea in optimile de finala ale probei de dublu feminin. Cirstea si Morita au fost invinse in turul doi, cu scorul de 7-5, 3-6, 4-6, de cuplul spaniol Maria José Martinez /Anabel Medina, cap de serie numarul 12. Romania se mai afla in competitie la simplu feminin, cu Monica Niculescu si la dublu masculin, cu Horia Tecau, impreuna cu partenerul sau suedez, Robert Lindstedt.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.