Internațional

COLOANA: Avion cu 21 de persoane la bord, dat disparut in Chile

Ziarul de Vrancea
4 sep 2011 691 vizualizări
Un avion al Fortelor aeriene chiliene cu 21 de persoane la bord a disparut vineri în timp ce se îndrepta spre arhipelagul Juan Fernandez, din sudul Pacificului, la 670 de kilometri de continent

"Un avion al acestei institutii se îndrepta spre insula Juan Fernandez" si "în momentul în care se apropia a disparut, iar comunicatiile prin radio s-au pierdut", au anuntat Fortele aeriene. Avionul, de tip Casa 212, a încercat sa aterizeze pe insula de doua ori "fara a reusi, dupa care am pierdut contactul cu el, iar avionul este dat disparut", a explicat ministrul Apararii, Andres Allamand, în cursul unei conferinte de presa. "Conditiile sint deosebit de dificile", a adaugat el, afirmind ca o vasta operatiune aeriana si maritima de cautare a fost lansata. Primarul insulei, Leopoldo Gonzalez, a declarat pentru postul de televiziune TVN ca resturi ale aparatului au fost gasite în mare. Avionul, care decolase de la Santiago, transporta trei membri ai echipajului si 18 pasageri, între care o echipa a postului TVN, condusa de cunoscutul jurnalist Felipe Camiroaga. Echipa de televiziune se deplasa la Juan Fernandez pentru a realiza un reportaj privind reconstructia unei localitati din arhipelag, afectata grav de un tsunami produs dupa cutremurul de la 27 februarie 2010.

Osama ben Laden se temea ca va fi inlaturat de la conducerea al-Qaida

Osama ben Laden credea ca un complot a fost organizat împotriva sa în interiorul al-Qaida la scurt timp dupa atentatele de la 11 septembrie 2001, potrivit unor note confidentiale americane obtinute de site-ul WikiLeaks. Acest caz a fost dezvaluit de un fost membru saudit al retelei al-Qaida, Abdul Bukhary, detinut la închisoarea americana din Guantanamo, care le-a povestit anchetatorilor ca a fost arestat si torturat în octombrie 2001 de membri ai organizatiei extremiste, informeaza o nota a Pentagonului publicata în ziarul spaniol El Pais. Conform acestui document, Abdul Bukhary, care ar fi luptat împotriva fortelor sovietice în Afganistan înainte de a se alatura al-Qaida, a explicat ca a fost arestat "din cauza unui dezacord privind un transfer de bani" catre un lider extremist uzbec. "Acest transfer a fost realizat fara sa stie Osama ben Laden, care credea ca era vorba despre un complot pentru a-l înlatura" de la conducere, se arata în nota Pentagonului, o fisa de evaluare a detinutului, redactata de autoritatile militare de la Guantanamo.
Ben Laden a fost ucis într-o operatiune a fortelor speciale americane la 2 mai, în timp ce se afla la resedinta sa din Abbottabad (Pakistan).


O tinara suspectata ca a otravit mai multi pacienti, eliberata din lipsa de probe

O asistenta din Marea Britanie, arestata timp de cinci saptamini, fiind suspectata de otravirea cu substante saline a mai multor pacienti, a scapat de acuzatii din lipsa de probe. Potrivit presei britanice, anchetatorii au renuntat la toate acuzatiile împotriva asistentei Rebecca Leighton, în virsta de 27 de ani, pe care o suspectau de otravirea cu solutii saline a mai multor pacienti. Ancheta a fost demarata de politistii care s-au sesizat în legatura cu decesul în conditii suspecte a mai multor pacienti de la spitalul Stepping Hill din orasul Stockport. Tinara asistenta a fost arestata în 23 iulie si acuzata de trei fapte de vatamare corporala si punerea vietii în pericol, de trei fapte de neglijenta prin care s-a pus viata cuiva în pericol si una de furt de medicamente. Femeia a fost eliberata recent din penitenciar, dupa ce seful Procuraturii Coroanei a declarat ca probele strinse împotriva ei nu contureaza un caz conform legislatie britanice în vigoare si ca pentru fapta de furt ea a stat deja o perioada în arest.
Sursa citata precizeaza ca ancheta în cazul femeii continua, ea putind fi pusa din nou sub acuzare în caz ca apar noi probe concludente.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.