Internațional

Premierul israelian Netanyahu: Nu ne vom cere scuze Turciei

Ziarul de Vrancea
4 sep 2011 634 vizualizări
Declaratia sa vine dupa ce, vineri, Anakara a inghetat relatiile diplomatice cu statul evreu

Premierul Benjamin Netanyahu a declarat ieri ca Israelul nu-si va cere scuze Turciei în legatura cu raidul comandourilor israeliene de anul trecut în care au murit noua cetateni turci, reiterandu-si astfel pozitia dupa ce Ankara a anuntat ca-si restrînge relatiile cu statul evreu.
Vineri, Turcia l-a expulzat pe ambasadorul israelian la Ankara si a anuntat ca-si reduce prezenta diplomatica în Israel, dupa publicarea raportului ONU pe marginea raidului efectuat israelieni împotriva unei flotile ce se îndrepta spre Gaza, la 31 mai 2010. "Noi nu trebuie sa ne cerem scuze ca soldatii din comandourile marinei s-au aparat împotriva activistilor violenti. Sper ca poate fi gasit un mijloc de a depasi disputa cu Turcia. Israelul n-a vrut niciodata ca relatia sa cu Turcia sa se deterioreze si nici în prezent Israelul nu este interesat în deteriorarea relatiilor", a spus Netanyahu, în timpul sedintei de guvern saptamînale. Seful Executivului de la Ierusalim a reiterat astfel o declaratie publicata de cabinetul sau vineri, dupa anuntul Turciei.
"Soldatilor din trupele speciale ale marinei vreau sa le transmit ca, în acelasi fel în care voi si restul soldatilor din IDF ne protejati, si noi va vom apara în orice loc si în orice forum", a declarat Netanyahu, adaugînd: "la fel repet si acest lucru: Statul Israel îsi exprima regretul pentru pierderile de vieti".
La 31 mai 2010, trupele de comando israeliene au efectuat un raid împotriva navei turcesti Mavi Marmara, incident soldat cu moartea a noua pasageri si arestarea temporara a altor cîteva sute ce încercau sa sparga blocada impusa de Israel împotriva Gazei, unde Hamas se afla la putere. În plus, Ankara a anuntat ca îsi suspenda întelegerile militare cu Israelul.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.