Internațional

COLOANA: Barack Obama decreteaza starea de "catastrofa majora" în statele New York si North Carolina

Ziarul de Vrancea
31 aug 2011 459 vizualizări
Presedintele SUA, Barack Obama, a decretat starea de "catastrofa majora" în statele New York si North Carolina, la trei zile dupa Uraganul Irene, care a provocat moartea a 43 de persoane, informeaza AFP

Decizia prezidentiala va permite deblocarea de fonduri federale pentru operatiunile de salvare si curatare din cele doua state grav afectate de uragan.

Rebelii libieni: "Este dreptul nostru sa-l omorim pe Gaddafi"

Consiliul National de Tranzitie din Libia avertizeaza ca are dreptul sa îl elimine pe Muammar Gaddafi, care în mod sigur înca este pe teritoriul Libiei. "Avem urmatoarele informatii: Muammar Gaddafi este aproape sigur în Libia, în proportie de 80 la suta", a declarat Omar Hariri, un oficial din cadrul CNT. "Credem ca este în Libia. Este dreptul nostru sa îl omorim", a precizat Ahmad Darrad, un alt membru al CNT. "El a comis crime împotriva noastra, este un asasin. Oriunde în lume, daca un criminal nu se preda, este dreptul autoritatilor sa îl omoare", a continuat Darrad, însarcinat cu crearea noului Minister de Interne. Potrivit insurgentilor, Muammar Gaddafi se ascunde în zona Bani Walid, situata la sud-est de Tripoli. Exista si zvonuri conform carora ar fi la Sirt, în orasul sau natal.


Femeile, de 5 ori mai afectate de fumat decit barbatii

Fumul de tigara "uraste" la propriu femeile: raportul dintre prejudiciile aduse de fumat organismului feminin este, comparativ cu cele aduse organismului masculin, de 5 la 1. Acesta este rezultatul unui studiu prezentat de Elena Tremoli, profesor în cadrul Facultatii de Farmacologie a Universitatii din Milano, la Congresul Societatii Europene de Cardiologie, desfasurat la Paris.  Organismul feminin se dovedeste deosebit de vulnerabil la efectul nociv al fumatului, indiferent de factori precum virsta, presiunea arteriala, greutatea în exces sau statutul social, noteaza cotidianul italian Corriere della Sera. "Este cunoscut faptul ca femeile sint protejate în mod natural, hormonal, de boli cardiovasculare, mai ales îninte de menopauza. Din acest motiv, factorilor daunatori pentru sanatatea femeilor li se acorda mai putina atentie", a atentionat Tremoli. Între timp, bolile cardiovasculare provoaca în Europa 4,3 milioane de decese anual, dintre care 242.000 în Italia, iar acest bilant devine din ce în ce mai putin roz.
Elena Tremoli a mai mentionat un factor curios: cu cit mai instruit este un barbat, cu atit mai "poluate" sint arterele lui, însa în cazul femeilor nu se observa o asemenea dependenta. Bolile cardiovasculare constituie un "privilegiu" pentru barbatii de 55-60 de ani, apoi, pe parcursul unei scurte perioade, se înregistreaza o egalitate între cele doua sexe, însa în jurul virstei de 75 de ani raportul se schimba. Potrivit profesorului Roberto Ferrari, acest lucru se întimpla nu doar din cauza slabirii protectiei hormonale odata cu instalarea menopauzei, ci si din cauza faptului ca femeile încep sa duca un mod de viata nesanatos, specific barbatilor: maninca mult si prost, fumeaza, fac putina miscare. Deocamdata, campania pentru profilaxia bolilor cardiovasculare la femei pare pierduta. Femei fumatoare sint din ce în ce mai multe. De asemenea, femeile abandoneaza mai greu acest viciu, scrie Agerpres.
Potrivit unui alt studiu prezentat în cadrul congresului de la Paris, fumatul si consumul de alcool "costa" mult femeile europene: acestea traiesc mai mult decit barbatii, dar mai prost calitativ.

Pe 31 octombrie, vom fi oficial 7 miliarde

În urmatoarele zile se va naste copilul care va duce populatia globala la numarul 7 miliarde. Cel mai probabil, acesta va veni pe lume în India sau China, doua dintre tarile care au peste un miliard de locuitori. Totusi, nu se stie sigur, pentru ca este posibil ca numarul 7 miliarde sa fi fost deja atins, scrie greenreport.ro. Natiunile Unite au stabilit ca data pentru aceasta nastere ar putea fi 31 octombrie, însa statisticienii spun ca evenimentul ar putea avea loc mai repede.

Un Colosseum asemanator celui din Roma, descoperit linga Viena

Ruinele unei scoli de gladiatori au fost descoperite în situl arheologic roman Carnuntum, aflat la o distanta de 30 de kilometri de Viena, au anuntat, marti, arheologii austrieci. Structura descoperita este comparabila cu cea a celebrului Colosseum din Roma si cu cea a scolii de gladiatori Ludus Magnus din Roma, se afirma în comunicatul emis de arheologi. Dimensiunile mari ale sitului si starea de conservare a ruinelor fac din aceasta descoperire "un loc unic în lume", se precizeaza în acelasi comunicat. Constructia a putut fi descoperita de o echipa internationala de arheologi cu ajutorul unui radar.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.