Internațional

Cehii creaza o unitate speciala de lupta impotriva tiganilor

Ziarul de Vrancea
31 aug 2011 1426 vizualizări
Ministrul ceh de Interne, Jan Kubice, a anuntat crearea unei unitati speciale de politie pentru asigurarea ordinii publice în nord-estul tarii, unde se înregistreaza violente între populatia majoritara si etnicii romi

"Am fost depasiti de situatie. Trebuie neaparat creata aceasta unitate", a declarat Kubice. Potrivit sefului politiei cehe, Petr Lessy, noua unitate va avea aproximativ 200 de politisti.
Numeroase incidente violente s-au înregistrat în ultimele luni, în special în localitatile Sluknov, Rumburk si Varnsdorf, unde traiesc multi etnici romi. Potrivit presei, speculatorii cumpara locuinte abandonate în aceste regiuni si le ofera familiilor defavorizate, în special romilor, pentru a încasa subventii de la stat. Tensiunile interetnice s-au intensificat în august, dupa doua agresiuni cu caracter rasist comise de tigani. "Statul nu va tolera violentele cu caracter rasist", a avertizat premierul Petr Necas. Primul -ministru a condamnat "atacurile cu sabii si bare metalice comise de romi", subliniind ca sint "inacceptabile".


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.