Internațional

Schimbarile climatice afecteaza sanatatea mintala

Ziarul de Vrancea
30 aug 2011 433 vizualizări
Schimbarile climatice pot avea un anumit impact asupra sanatatii mintale a populatiei - stres pentru adulti si anxietate pentru copii -, potrivit unui studiu publicat luni de un institut de cercetari stiintifice din Australia

"Pagubele cauzate de schimbarile climatice nu sint doar de natura fizica. Trecutul recent ne arata ca evenimentele climatice extreme antreneaza totodata aparitia unor riscuri considerabile pentru sanatatea publica, inclusiv pentru sanatatea mintala si bunastarea comunitatilor", afirma autorii acestui studiu, realizat de Institutul pentru clima din Australia. Referindu-se la evenimentele climatice - seceta, inundatii - aparute în ultimii ani în anumite regiuni din Australia, autorii au constatat ca "bulversarea si suferinta provocata de un eveniment extrem pot sa persiste timp de multi ani". O parte semnificativa din comunitatile afectate de aceste evenimente – pina la 20% din populatie - va suferi din cauza stresului, va fi afectata din punct de vedere emotional si se va lasa cuprinsa de disperare, afirma cercetatorii australieni. Abuzul de alcool poate sa apara totodata dupa astfel de evenimente climaterice extreme, iar anumite studii au evidentiat chiar o legatura între valurile de caldura dublate de seceta si o rata ridicata a sinuciderilor. Copiii par în special vulnerabili în fata riscului de aparitie a sentimentelor de anxietate si nesiguranta, generate de incapacitatea adultilor de a lupta contra dereglarilor climatice.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.