Internațional

Stiri internationale pe scurt Dupa 70 de kilometri, un cuplu si-a dat seama ca si-a uitat copilul

Ziarul de Vrancea
29 aug 2011 543 vizualizări
Un cuplu de turisti francezi aflati în vacanta si-a uitat copilul de opt ani într-o parcare, înainte sa-si dea seama de neglijenta parcurgind în jur de 70 de kilometri si o ora si jumatate pe drum, a informat ieri politia

Parintii, originari din regiunea pariziana, au oprit rulota simbata seara pentru o pauza pe drumul national din Gers. Apoi ei au pornit înspre Pirinei, dar fara fiul lor. Copilul a ramas singur ceva timp înainte ca oamenii sa se îngrijoreze si sa dea, în cele din urma, alerta. Aproximativ o ora s-a scurs de la plecarea parintilor si pina la sosirea politistilor, în jurul orei 21.00. Dar a trebuit sa mai treaca înca o jumatate de ora pentru ca parintii sa-si dea seama de neglijenta si, panicati, sa sune la numarul de urgenta. Dupa ce s-au întors, au recuperat copilul de la politie în jurul orei 23.00. Drumul lung pe care l-au facut în acea zi ar putea explica partial comportamentul lor, potrivit politiei, care, avind în vedere emotia parintilor a decis sa nu-i sanctioneze.


Un canibal a fost prins de politie în Murmansk

Un barbat de 21 de ani din Murmansk a invitat un strain acasa la el, l-a înjunghiat mortal si l-a mincat, au anuntat ieri anchetatorii. Acestia cred ca principala motivatie a crimei a fost dorinta barbatului de a consuma carne de om, "acuzatul spunind ca intentiona sa manince cel putin 10 oameni în viitorul apropiat". Ucigasul si-a cunoscut victima pe internet si l-a ademenit sexual pe barbat. "Potrivit informatiilor preliminare, unul dintre ei cauta un partener sexual. Acuzatul a explicat ca astfel de oameni se ascund, îsi ascund contactele. Acuzatul l-a lovit cu un cutit de citeva ori, iar, dupa ce s-a asigurat ca barbatul era mort, i-a taiat cadavrul si a mincat din el", a declarat un oficial. Mama victimei s-a dus la politie la jumatatea lunii august, semnalind disparitia fiului, iar anchetatorii l-au gasit rapid pe autorul crimei. Tinarul risca pîna la 15 ani de închisoare, dar mai întii va avea loc o evaluare psihiatrica. "Asa ceva nu s-a mai întimplat în Murmansk de 20 de ani", a spus un oficial.
Un alt canibal a lovit la Moscova în mai, cind un barbat schizofrenic si-a ucis partenerul de baut si l-a macelarit. Un alt caz cunoscut este cel din St Petersburg, din 2009, cind doi canibali au ucis o fata de 16 ani, au taiat cadavrul si au mincat din el. Criminalii au explicat ca "le era foame".

Toti ministrii din Zimbabwe vor fi supusi circumciziei "pentru a da exemplu" în lupta contra SIDA

Toti barbatii din Guvernul Republicii Zimbabwe vor fi supusi circumciziei "pentru a da un exemplu" în încercarea de a reduce rata infectiilor cu HIV într-o tara în care una din sapte persoane este seropozitiva, a anuntat doamna vicepremier Thokozani Khupe. "Ca membri în guvern, trebuie sa dam exemplu pentru ca atunci cind vom merge la radacina problemei (SIDA) sa se poata întelege importanta si beneficiile taierii împrejur", a declarat Khupe, admitind ca ministrii credeau ca glumea cind le-a comunicat aceasta masura. Zimbabwe a început acum doi ani o campanie nationala de circumcizie si se estimeaza ca aproximativ 30.000 de barbati s-au supus deja acestei operatii.
Potrivit unor studii medicale, circumcizia poate reduce numarul cazurilor de contagiere cu HIV pina la 60 la suta, fapt pentru care autoritatile din Zimbabwe doresc ca 1,2 milioane de barbati sa se supuna acestei operatii pina în 2015. "Obiectivul nostru este ca nimeni sa nu moara de HIV sau de boli derivate din SIDA si nu putem reusi aceasta decit atunci cind liderii nostri vor începe sa dea exemplu", a adaugat Thokozani Khupe, citata de Agerpres.
Un studiu prezentat în luna iunie si elaborat de UNICEF si Banca Mondiala arata ca aproape 2.500 de tineri contracteaza HIV pe zi în întreaga lume, iar Africa Subsahariana este regiunea cea mai afectata de pe planeta.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.