Internațional

Un profil de pe Facebook socheaza Africa de Sud

Ziarul de Vrancea
29 aug 2011 352 vizualizări
Politia sud-africana cauta sa identifice autorul unei fotografii postate pe site-ul de socializare Facebook care prezinta un tînar alb cu o arma în mîna, care sta mîndru alaturi de corpul aparent mort al unui copil de culoare

Fotografia a fost postata pe profilul unui utilizator numit "Eugene Terrorblanche", un joc de cuvinte dubios care pare ca vrea sa faca trimitere la fostul lider al miscarii de rezistenta africane (AWB), Eugene Terre'Blanche, asasinat în aprilie 2010. Purtatorul de cuvînt al Politiei, Zweli Mnisi, a anuntat ca a început o ancheta si a invitat la politie pe barbatul din fotografie sau pe oricine l-ar recunoaste. "Daca, într-adevar, este un incident real, cei responsabili trebuie sa fie aspru pedepsiti", a spus el. Cu toate acestea, imaginea ar fi putut fi trucata. Doar o analiza a unor experti poate arata daca poza este reala, mai spune sursa citata.
Profilul pare sa fi fost sters în noaptea de duminica spre luni de pe Facebook. Fotografia a fost postata în 24 iunie, conform Hotnews care citeaza Sunday Times. Asadar, Facebook mai detine inca informatiile privind conexiunea la internet care a fost utilizata în acea zi, deoarece site-ul pastreaza datele cel putin sase luni.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.