Internațional

Irene le-a "furat" americanilor cel putin 5 miliarde de dolari

Ziarul de Vrancea
29 aug 2011 403 vizualizări
Pagubele provocate de uraganul Irene în SUA ar putea sa se ridice la un total cuprins între 5 si 7 miliarde de dolari, a estimat ieri compania americana Eqecat, specializata în analiza si modelarea impactului catastrofelor naturale

Valoarea pagubelor acoperita de asigurari ar putea sa se situeze între 1,5 si 3,0 miliarde de dolari, a declarat Jose Miranda de la Eqecat. Mai precis, firma a evaluat ca în cazul statelor Carolina de Nord si de Sud, pierderile acoperite de companiile de asigurari ar putea sa se situeze între 200 si 400 milioane de dolari. Eqecat evalueaza în prezent pagubele pentru celelalte state situate în nordul coastei de est a SUA. Potrivit unei alte estimari, realizata de firma de evaluare Kinetic Analysis, pagubele provocate de uraganul Irene ar putea sa se ridice între 6 si 10 miliarde de dolari, cel mai probabil în jurul a 7 miliarde de dolari. Joia trecuta aceiasi firma a realizat o estimare initiala a pagubelor care se ridica la 20 de miliarde de dolari, pentru ca vineri sa-si revizuiasca estimarile la mai putin de 10 miliarde de dolari în conditiile în care intensitatea urgaanului s-a redus la apropierea de New York.
Uraganul Irene a provocat 18 morti, dintre care sase numai în statul Carolina de Nord. Circa patru milioane de persoane au ramas fara energie electrica si peste 10.000 de zboruri au fost anulate, în timp ce serviciile feroviare de-a lungul regiunii Coastei de Est sint suspendate pe termen nedefinit.

S-au redeschis aeroporturile

Transportul în comun a fost reluat ieri la New York si cele trei aeroporturi ale orasului au fost redeschise pentru cursele programate la sosire, la o zi dupa trecerea uraganului Irene asupra metropolei americane. Cu citeva exceptii, serviciul a fost reluat pe toate liniile de metrou, însa cu o frecventa mai redusa decit în mod normal, a anuntat Metropolitan Transportation Authority (MTA). Ieri dimineata, serviciul de autobuze functiona de asemenea. Cele trei aeroporturi au fost redeschise pentru zborurile la sosire, a indicat Steve Coleman, purtator de cuvint al autoritatilor aeroportuare din New York si New Jersey.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.