Internațional

Gaddafi isi viola garzile de corp

Ziarul de Vrancea
28 aug 2011 2745 vizualizări
Fuga colonelul scoate la iveala abuzurile comise de dictatorul libian Cinci femei care faceau parte din unitatea de garzi de corp a lui Muammar Gaddafi sustin ca au fost violate si abuzate de dictator si de fiii acestuia

Femeile i-au povestit unui psiholog din Benghazi, Seham Sergewa, ca au fost abuzate de colonelul Gaddafi si de fiii acestuia, care dupa ce s-au "plictisit" de ele le-au abandonat. Una dintre femei i-a spus doctorului Sergewa cum a fost santajata sa se alature brigazii de garzi de corp a lui Kadhafi, care ar include 400 de femei, dupa ce regimul a pretins ca fratele ei a transportat droguri atunci cind s-a întors în Libia dintr-o vacanta în Malta. "I s-a spus ori devii bodyguard, ori fratele tau îsi va petrece tot restul vietii în închisoare", a declarat doctorul Sergewa pentru The Sunday Times. Femeia respectiva stia exact ce înseamna acest lucru, a explicat ea, deoarece fusese violata cu citeva saptamini înainte de colonelul Gaddafi. "Fusese exmatriculata de la universitate si i se spusese sa ceara interventia lui Gaddafi pentru a fi primita înapoi. Ea a declarat ca a fost supusa unui test medical care a inclus un test HIV, efectuat de o infirmiera est-europeana", a explicat aceasta. Pina la urma a fost dusa sa se întilneasca cu Muammar Gaddafi la complexul acestuia din Tripoli, unde l-a gasit pe acesta în pijama. "Nu putea întelege pentru ca îl vedea ca pe o figura paterna, liderul natiunii, ceva de genul acesta. Ea i-a refuzat avansurile si el a violat-o", a declarat doctorul Sergewa. Femeile erau mai întii violate de dictator si apoi lasate, ca niste obiecte uzate, unuia dintre fiii sai si în cele din urma oficialilor de rang înalt. Aceste declaratii fac parte dintr-un dosar realizat de doctorul Sergewa pentru Curtea Penala Internationala si eventualele procese cu care s-ar putea confrunta Gaddafi si apropiatii lui în cazul în care ar fi capturati în viata.

Fiica "ucisa" de americani traieste

Fiica adoptiva a colonelului Muammar Gaddafi, Hana, despre care acesta afirmase ca a fost ucisa la virsta de sase luni în atacul american din 1986, este în viata si lucreaza ca medic, potrivit documentelor si fotografiilor gasite în complexul liderului libian. Ea a studiat medicina la Tripoli si în urma cu patru ani a urmat cursuri de engleza la British Council din capitala libiana, pe care le-a absolvit cu succes. O foaie de observatie de la un centru medical libian a fost scrisa în araba si semnata "Hana Muammar Gaddafi", în timp ce o fotografie de tip pasaport a unei tinere despre care se crede ca este Hana a fost gasita împreuna cu alte poze în care aceasta apare alaturi de Aisha Gaddafi, o alta fiica a liderului libian. O camera din complex pare a fi ocupata de Hana, fiind plina cu DVD-uri, CD-uri cu formatia Backstreet Boys si chiar tratamente anticelulitice. Pe rafturi cu carti de medicina se aflau si fotografiile unei tinere de aproximativ 20 de ani, în halat.
La începutul anului, cotidianul german Die Welt anunta ca Hana este medic si lucreaza pentru Ministerul libian al Sanatatii. Cotidianul sustinea ca aceasta este o figura importanta în domeniu si ca si-a folosit statutul pentru a bloca promovarea unor colegi. Acesta afirma ca Hana conduce mai multe spitale, vorbeste fluent engleza si calatoreste des la Londra pentru cumparaturi. Colonelul Gaddafi a pretins ca fiica sa adoptiva a murit în bombardamentele din 1986, ordonate de presedintele american Ronald Reagan, ca razbunare pentru atacul asupra unui club de noapte din Berlin comis de agenti libieni, în care au murit doi militari americani.

Dictatorul ar fi fugit în Zimbabwe

Colonelul Muammar Gaddafi ar fi fugit în Zimbabwe într-un avion furnizat de presedintele acestei tari, Robert Mugabe, sustin opozantii acestuia din urma, relateaza Daily Mail.  Opozantii politici ai lui Mugabe sustin ca spionii lor l-au vazut pe Gaddafi sosind în tara la bordul unui avion al fortelor aeriene din Zimbabwe, miercuri dimineata. Ei sustin ca dictatorul libian a fost dus la o casa din suburbia Gunninghill din Harare, unde patrulau garzile sale de corp. "Nu exista îndoiala ca Gaddafi este aici ca invitat al lui Mugabe" a declarat purtatorul de cuvint al partidului de opozitie din Zimbabwe, Miscarea pentru Schimbare Democratica. Daca a fugit din Libia, Gaddafi ar fi putut pleca de la baza aeriana din orasul sau Sirt, care a fost bombardat de avioanele NATO în ultimele zile. Buncarul colonelului din acest oras de coasta a fost lovit de rachete de croaziera lansate de avioanele britanice în cursul noptii.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.