Internațional

COLOANA: Coreea de Nord vrea sa-si deschida berarii in Rusia

Ziarul de Vrancea
26 aug 2011 619 vizualizări
Liderul Coreei de Nord, Kim Jong-Il, intentioneaza sa deschida o berarie si restaurante coreene în Extremul Orient rus, anunta Viktor Isaiev, reprezentantul presedintelui rus în regiune

"Kim Jong-Il a declarat ca este pregatit sa deschida o berarie aici. Baltika, o marca ruseasca, lucreaza deja în regiune, dar avem si bere chineza, japoneza si germana. Daca ar fi si bere coreeana, cine s-ar opune?", a spus Isaiev. Kim Jong-Il si-a exprimat dorinta de a deschide si restaurante cu produse coreene în Extremul Orient rus. Sosit pe 20 august în Extremul Orient rus la bordul unui tren blindat, Kim Jong-Il, caruia nu îi plac calatoriile cu avionul, a parasit joi Rusia, dupa ce s-a întilnit cu Dmitri Medvedev în Siberia.

Gaddafi, aparat de femei lunetist

Mai multe femei de origine straina se numara printre lunetistii lui Muammar Gaddafi, unele dintre ele înfruntindu-i cu stoicism pe rebelii libieni, joi, la Tripoli, relateaza Washington Times.  În apropiere de cartierul Ghargour din Tripoli, la sud de complexul lui Gaddafi, locuitorii sustin ca lunetistii, inclusiv femei, au provocat numeroase victime, actionind de pe acoperisurile cladirilor. "Femei lunetiste au tras de pe cladiri de-a lungul drumului catre aeroport si nu este sigur sa mergi acolo", a declarat Amani, un locuitor care nu si-a oferit decit prenumele, de teama unor eventuale repercusiuni asupra familiei sale. Un medic de la un spital din oras a declarat ca a vazut femei combatante ranite, dintre care una i-a confirmat ca este din Ciad, o tara care i-a furnizat mercernari colonelului Gaddafi. Membrii personalului medical au perchezitionat lunetistii raniti, dintre care unii erau îmbracati în robe traditionale arabe, înaintea de a-i trata, dupa mai multe zvonuri potrivit carora o femeie ar fi detonat explozibil ascuns sub haine.
Robin Waudo, un purtator de cuvint al Crucii Rosii, a declarat ca spitalele din oras sint supraaglomerate si se confrunta cu o criza grava de personal si echipamente medicale. Majoritatea pacientilor au rani provocate de gloante. "Tripoli a devenit o zona de razboi. Atit luptatorii, cit si civilii sint victimele acestei batalii", a declarat Waudo.

Medicamente antipsihotice, descoperite în cutii de Nurofen Plus

Medicamente antipsihotice periculoase au fost introduse în mod deliberat în mii de pachete de Nurofen Plus distribuite în farmaciile din Marea Britanie, acest presupus act de sabotaj fiind comis, cel mai probabil, de activisti pentru drepturile animalelor, relateaza Daily Mail. O alerta a fost emisa dupa ce s-a descoperit ca mai multe cutii de Nurofen Plus contineau Seroquel XL, folosit în tratarea schizofreniei. Acesta ar fi fost introdus de activisti care au desfasurat o operatiune de sabotaj cu scopul de a crea prejudicii producatorului de Nurofen Plus, Reckitt Benckiser. Compania ar fi fost vizata deoarece testeaza unele produse pe animale, desi printre acestea nu se numara si Nurofen Plus.
Pachetele suspecte - continind în total jumatate de milion de tablete - au fost trimise farmaciilor din toata Marea Britanie. Presupusul sabotaj a fost descoperit dupa ce trei pachete au fost descoperite în South London. "Exista sugestia ca blisterele au fost puse în mod deliberat în cutiile gresite", a declarat Sian Boisseau, directorul Virgo Health, o companie de PR care reprezinta Nurofen.
Persoanele care îsi administreaza din greseala Seroquel pot manifesta stari de somnolenta si nu pot opera nici un instrument sau masina pina cind nu afla cum anume le afecteaza tabletele. Un purtator de cuvint a companiei care fabrica Seroquel, AstraZeneca, a declarat ca cei care au luat din greseala pastilele trebuie sa contacteze medicul si sa duca medicamentele înapoi la farmacia de unde le-au cumparat.

Cel putin 53 de morti într-un atac asupra unui cazinou din nordul Mexicului

Cel putin 53 de persoane au murit, joi, în urma unui incendiu declansat dupa un atac într-un cazinou din nordul Mexicului, a anuntat guvernatorul statului Nuevo Leon. "În acest stadiu, am numarat deja 53 de victime", a afirmat Rodrigo Medina, în jurul orei locale 22.30 (6.30, ora României).
Medina a afirmat ca atacul a fost comis în jurul orei locale 16.00 (00.00, ora României), de sase barbati care au ajuns la cazinou cu doua vehicule.
Cazinoul, cu o suprafata de 1.720 de metri patrati, a fost incendiat cu ajutorul unor lichide inflamabile, a spus Medina. Presedintele mexican, Felipe Calderon, a condamnat atacul, într-un mesaj publicat în contul sau de Twitter. "Cu profunda consternare, îmi exprim solidaritatea cu Nuevo Leon si victimele acestui act aberant de teroare si barbarie", a afirmat el.
Purtatorul de cuvint pentru probleme de securitate al guvernului mexican, Alejandro Poire, a denuntat "un act de teroare inadmisibil", care nu va ramine nepedepsit, iar Calderon i-a cerut ministrului de Interne, Francisco Blake, sa mearga la Monterrey pentru a conduce personal ancheta. Directorul Protectiei Civile locale, Jorge Camacho, a afirmat ca este posibil ca, auzind exploziile, persoanele aflate în interiorul cazinoului sa se fi refugiat în toalete si în birouri, în loc sa iasa din cladire, deoarece nu si-au imaginat ca incendiul se va extinde atit de rapid. Pompierii au reusit sa stinga incendiul abia dupa patru ore, fiind nevoiti sa sparga zidurile cladirii pentru a ajunge la etajele superioare.

O cursa Moscova-Londra, întoarsa din drum din cauza unei pasagere bete, ce dansa erotic

Un avion ce efectua o cursa Moscova-Londra a fost nevoit sa revina pe aeroportul Domodedovo din capitala rusa, din cauza unei pasagere ruse, care a început sa danseze erotic la bordul aeronavei si sa-i deranjeze pe ceilalti calatori. Echipajul aeronavei a anuntat, dupa 15 minute de la decolare, ca avionul trebuie sa aterizeze din cauza comportamentului "inadecvat" al unei pasagere. Femeia, în vîrsta de 39 de ani, originara din Tatarstan, "era în stare de ebrietate, deranja pasagerii, le lua ochelarii si dansa dansuri erotice", a declarat un reprezentant al politiei transporturi.
Cînd avionul a revenit pe aeroportul Domodedovo din Moscova, femeia a fost arestata si dusa la spital "pentru teste", potrivit aceleiasi surse. Desi interzis, consumul de alcool la bordul avionului este o practica foarte raspîndita în rîndul pasagerilor rusi.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.