Internațional

Stiri internationale pe scurt: Cum se distreaza Prima Doamna pe banii americanilor

Ziarul de Vrancea
25 aug 2011 744 vizualizări
Prima Doamna a Statelor Unite, Michelle Obama, ar fi cheltuit zece milioane de dolari din banii contribuabililor doar pe vacante în ultimul an, potrivit unor surse de la Casa Alba, citate de Daily Mail.

"Este dezgustator. Michelle profita de pozitia sa privilegiata în timp ce majoritatea americanilor care muncesc din greu abia îsi pot permite o saptamina sau doua de concediu", a declarat o sursa pentru National Enquirer. Cind s-a facut calculul final, s-a constatat ca ea a chetuit peste zece milioane de dolari din banii contribuabililor doar pe vacante. Prima Doamna ar fi petrecut 42 de zile de vacanta în ultimul an, inclusiv cea din Spania de 375.000 de dolari si cele patru zile la ski în Vail, Colorado, unde a cheltuit 2.000 de dolari pe noapte pentru un apartament la hotelul Sebastian. În plus, sejurul de noua zile al familiei la Martha's Vineyard este, de asemenea, scump, proprietatea închiriata costind 50.000 de dolari pe saptamina. "Lui Michelle îi plac, de asemenea, bauturile alcoolice scumpe în timpul excursiilor. Prefera martini cu votca de cea mai buna calitate si are o preferinta aparte pentru vinurile spumoase scumpe", a declarat sursa citata. Atunci cind presedintele si sotia sa platesc pentru unele dintre cheltuielile persoane din propriul buzunar, site-ul whitehousedossier.com arata ca valoarea platita de cuplu este cu mult depasita de pretul platit de populatie. În plus, presedintele si familia sa au sosit cu avioane separate în Massachusetts, desi au calatorit în aceeasi zi.

Urmele unei civilizatii vechi de 9.000 de ani, care domesticise caii

Urmele unei civilizatii vechi de 9.000 de ani, care domesticise caii si folosea tehnicile de îmbalsamare, au fost descoperite în sud-vestul Arabiei Saudite, au anuntat, miercuri, arheologii din aceasta tara. "Potrivit acestei descoperiri, caii au fost domesticiti în Peninsula Arabica pentru prima data în urma cu peste 9.000 de ani, în timp ce studiile precedente afirmau ca domesticirea cailor s-a facut în Asia Centrala, în urma cu 5.000 de ani", a declarat Ali al-Ghabban, vicepresedintele Departamentului pentru muzee si antichitati. Ramasitele acestei civilizatii au fost descoperite în apropiere de orasul Abha din provincia Asir, care facea parte în Antichitate din Arabia Felix (n.r. - Arabia Fericita, numele latin utilizat în trecut de geografi pentru a desemna sudul Peninsulei Arabice, inclusiv Yemenul modern). Aceasta civilizatie, care a fost denumita al-Maqar, stia deja "sa îmbalsameze mortii, într-un mod complet diferit de procedeele cunoscute" pina atunci, a precizat Ali al-Ghabban.
Vestigiile au fost descoperite într-o vale care, în trecut, a fost albia unui fluviu, într-o epoca în care Peninsula Arabica avea o clima umeda si era plina de verdeata.

Un austriac de 80 de ani este banuit ca si-a violat cele doua fiice timp de 40 de ani

Un austriac de 80 de ani este banuit ca si-a abuzat sexual cele doua fiice timp de 40 de ani, a anuntat ieri politia din provincia nordica Haute-Autriche. Barbatul si-ar fi violat si si-ar fi supus la violente psihice cele doua fiice, în prezent în virsta de 53 si 45 de ani, abuzurile fiind din anii 1970 pina în luna mai a acestui an, a aratat politia. El le-ar fi interzis, totodata, fiicelor orice contact social, amenintindu-le mereu cu arma. Cele doua femei au povestit ca trebuia sa doarma pe o banca de lemn din bucataria apartinind casei familiei. Mama, decedata în 2008, a fost de asemenea victima acestor fapte. Situatia a fost descoperita în luna mai, dupa ce fiica cea mare si-a respins tatal cind acesta a avut o noua tentativa de viol, doborindu-l la pamint. Incapabil sa se ridice, barbatul a fost gasit doua zile mai tirziu de catre o asistenta sociala care venea regulat la domiciliul batrinului. Cele doua femei au refuzat sa îl ajute pe tatal lor sa se ridice, a precizat politia. Barbatul a fost transportat la spital pentru îngrijiri, iar de acum va sta într-un azil de batrini, a precizat purtatorul de cuvint al politiei, Hermine Prokesch. Instanta a deschis o ancheta. Barbatul nu a fost arestat, dar i s-a interzis sa se întoarca la domiciliu pentru cel putin sase luni, au aratat reprezentantii instantei. Acest caz aminteste de un altul de incest în Austria, acela al lui Josef Fritzl, care si-a sechestrat fiica si cei sapte copii ai lor, timp de peste 24 de ani. Josef Fritzl, de 76 de ani, a fost condamnat la închisoare pe viata în martie 2009.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.