Internațional

Minunatiile din Palatului lui Gaddafi

Ziarul de Vrancea
25 aug 2011 728 vizualizări
Cetatenii obisnuiti au descoperi pentru prima data opulenta în care traia colonelul, dupa ce rebelii au intrat în complexul din Tripoli în care locuia acesta.

Un grup de tineri a ales sa faca turul complexului Bab al-Aziziya în mijlocul de transport preferat al dictatorului, o masina de golf electrica. În drumul lor catre cladirile complexului, ei au putut vedea suficiente ramasite ale unui parc bizar de tipul Neverland al lui Michael Jackson, completat de o gradina zoologica, pe care Gaddafi le-a construit în centrul capitalei libiene. Într-unul dintre palatele sale, au fost gasite lucrari de arta atirnind pe pereti si replici de mobilier din secolul XIV. În centrul complexului este "Casa Rezistentei", fosta resedinta a lui Gaddafi, care a fost distrusa partiala într-un raid aerian american în 1986. În prezent, aceasta este un mausoleu cu mobila pastrata neatinsa timp de 25 de ani, protejata de geamuri de sticla, ca o amintire a atacului. O urma de parere de rau fata de Gaddafi este inspirata de dormitorul fantomatic al fiicei sale adoptate Hana, care avea doar citeva luni în momentul în care a fost ucisa în timpul raidului. Aici exista si un fel de sanctuar în onoarea fetitei - o serie de rachete "suspendate", poate în mod inadecvat" de tavan, similare celor lansate de avioanele americane. Nu departe de cladirile folosite de familia Gaddafi pentru a dormi se afla un cinematograf unde acesta ar fi vizionat ultimele filme occidentale.
Rebelii de la poarta i-au implorat pe cei care au intrat sa nu jefuiasca si sa nu distruga palatul, afirmind ca acesta ar trebui pastrat pentru poporul libian. Dar acestia nu au rezistat si au luat tot ceea ce puteau transporta, inclusiv un sistem home cinema, bijuterii, lenjerii si o arma placata cu aur.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.